Hlavní obsah

Pardubický střelec Sýkora si rozmyslel odchod do NHL

Novinky, Martin Kézr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pardubický útočník Petr Sýkora si překvapivě rozmyslel odchod do NHL a bude hrát dál extraligu. Smlouvu v zámoří neuzavřeli ani Milan Michálek, Jan Hejda či Jan Marek. Ráno našeho času přitom vypršel termín, kdy mohou evropští hokejisté s platnou smlouvou uzavřít kontrakt v NHL.

Foto: Stanislava Dvořáková

Start neckyády na řece Tiché Orlici.

Článek

"Ve Washingtonu se Sýkora nedohodl na podmínkách smlouvy, a tak jsme se poměrně rychle domluvili, že o čtyři roky prodlouží angažmá v Pardubicích, což mě osobně velmi těší," citovala internetová stránka klubu pardubického manažera Zbyňka Kusého.

Přitom v zámoří považovali příchod 24letého hokejisty do kádru Capitals za hotovou věc, jenže Sýkora dal přednost setrvání v mateřském klubu před nejistotou za oceánem. Klub už před týdnem informoval, že mají pro Sýkoru roční kontrakt s opcí, na jehož základě si měl vydělat 600 tisíc dolarů. "Nešlo až tak o to, že by nesplnili podmínky, které jsem měl, ale já sám cítil chuť ještě hrát za Pardubice a třeba se i prosadit do národního týmu, což půjde snadněji z extraligy než z ciziny," sdělil hráč.

Šestý hráč draftu zůstane doma

Těsně před uzávěrkou přestupního termínu sešlo i z odchodu Michálka, šestého hráče do letošního draftu, do San Jose. Budějovický útočník v zámoří absolvoval kemp nováčků, na kterém zaujal, ale jeho agent Walsh nesouhlasil s finačními podmínkami kontraktu.

Nabídku NY Rangers odmítl i nejlepší extraligový střelec Marek a zůstane tak ve Spartě. Obránce Jan Hejda se nedohodl na smlouvě v Buffalu, které ho letos draftovalo, a platí tak jeho dvouletá smlouva s CSKA Moskva.

Češi, kteří během léta podepsali smlouvy s kluby NHL
Hudler (Detroit), Kadlec (Florida), Židlický, Pivko(oba Nashville),J. Horáček (Edmonton), Kouba, Koreis, Lukeš (všichni Phoenix), Kanko (Los Angeles), Platil (Ottawa), M. Barinka (Chicago).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám