Hlavní obsah

Padrnose vynesl triumf US Postal na sedmé místo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ST. DIZIER

Čtvrtou etapu cyklistické Tour de France, časovku družstev na 69 kilometrů se startem s Joinville a cílem v Saint Dizier, vyhrála americká stáj US Postal. Její dres oblékají i čtyřnásobný vítěz závodu Lance Armstrong a český jezdec Pavel Padrnos, jehož časovka katapultovala z 96. na sedmé místo celkové klasifikace.

Foto: Josef Zajíc

Letní knižní veletrh v Ostravě 15.-16.června 2012

Článek

Jejich týmový kolega Kolumbijec Victor Hugo Peňa se pak díky triumfu stáje stal novým lídrem Tour. Ze žlutého trikotu svlékl domácího cyklistu Jeana-Patricka Nazona, který si jej užil pouhých čtyřiadvacet hodin.

"Ještě nikdy se nám na Tour nepovedlo vyhrát časovku družstev, proto je to pro nás velké zadostiučinění," radoval se Armstrong, který je celkově druhý, přičemž na Peňu ztrácí pouhé dvě sekundy. "Nebylo to dnes snadné, protože foukal silný protivítr," vrátil se krátce k průběhu časovky.

Na druhém místě dnes skončila se ztrátou třiceti sekund stáj ONCE, v jejíž sestavě je další Čech René Andrle. Třetí byl s odstupem dalších třinácti sekund Team Bianchi.

Armstrong jel v nové přilbě, na jejímž vývoji se sám podílel. S novinkou na start nastoupili i jezdci stáje Gerolsteiner, kteří měli širší řidítka, úpravu, kterou Mezinárodní cyklistická unie povolila teprve před několika dny. Stáj Telekom pak namontovala dvěma svým jezdcům na kolo speciální třetí brzdu.

TOUR DE FRANCE - 4. etapa
Joinville - Saint Dizier, časovka družstev na 69 km
1. US Postal1:18:27
2. ONCE-30
3. Bianchi-43
4. ibanesto.com-1:05
5. Quick Step-1:23
6. Telekom-1:30
7. Vini Caldirola a Crédit Agricole-1:32
9. AG2R-1:38
10. CSC-1:45
Průběžné pořadí
1. Peňa (Kol.)13:44:26
2. Armstrong (USA)-2
3. Jekimov (Rus.)
4. Hincapie (USA)-5
5. Rubiera (Šp.)-23
6. Heras (Šp.)
7. Padrnos (ČR)-27
8. Landis (USA)-28
9. Beloki (Šp.)-33
10. Jaksche (Něm.)-38

Reklama

Související články

Hon na Armstronga, taková bude i letošní Tour

Cyklistická Tour de France letos slaví sto let od svého založení. I nadcházející ročník, který startuje sobotním prologem v Paříži, se ponese ve stejném duchu...

Padrnos o Armstrongově triumfu nepochybuje

Bude to stejné jako vloni. Český cyklista Pavel Padrnos se na tři týdny stane jedním z osmi strážců amerického lídra týmu US Postal Lanceho Armstronga...

Výběr článků

Načítám