Hlavní obsah

Ostrostřelci Doškovi svatba život nezmění

Novinky, Čestmír Folk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

V jednom kole je momentálně fotbalista Libor Došek, útočník 1. FC Brno a se čtyřmi góly současný nejlepší střelec 1. ligy. S brněnským celkem překvapivě vede tabulku nejvyšší soutěže a významná událost ho čeká i v osobním životě. Šestého září stvrdí svatebním obřadem svůj dlouholetý svazek s přítelkyní Romanou.

Foto: PČR Nový Jičín
Článek

"Takřka veškeré svatební přípravy zůstaly na ní. Ligu jsme rozjeli parádně, a tak se nechci příliš rozptylovat. Snažím se stoprocentně soustředit na fotbal," téměř se omlouvá pětadvacetiletý dlouhán, že naprostou většinu starostí ponechal na své partnerce.

Že si pro svatbu zvolil víkend, v němž má liga reprezentační přestávku, považuje za téměř samozřejmé. "Jiný termín pochopitelně nepřipadal v úvahu," tvrdí. Svatba mu ale prý život příliš nezmění. "S Romanou už žijeme delší dobu spolu. A tak na to teď budeme mít papír."

Drží se otcových rad

Došek se svými spoluhráči vrátil výtečnými výkony do Brna na začátku letošní sezóny fotbalovou euforii, jakou zde v minulosti pamatují jen dříve narození. Té není ušetřena ani Liborova rodina.

"Vždyť táta je bývalým ligovým fotbalistou někdejší brněnské Zbrojovky a máma je dokonce zaměstnána na sekretariátu klubu. Oba mi hrozně moc fandí, ale taťka umí být i docela tvrdým kritikem. Skoro každý zápas spolu u večeře probereme. Snažím se jeho rad držet. Fotbalem teď žije i moje nastávající. Fantastická atmosféra na stadiónu při našem posledním vítězství nad Žižkovem jí doslova učarovala."

Současná euforie jej málem minula

Stačilo však málo a Došek u skvělého rozjezdu Brna do sezóny ani nemusel být. Jeho námluvy s ruským Rostovem na Donu totiž vypadaly nedávno hodně nadějně.

"I díky tomu, že jsme ligu tak dobře začali, tolik nelituju, že mi zahraniční angažmá nevyšlo. Beru to jako velkou zkušenost. Viděl jsem, jak se v ruském klubu trénuje a trochu jsem nahlédl i do jeho chodu. Určitě to nebyla poslední příležitost k odchodu do ciziny. Když se mi bude dařit, přijdou další nabídky. Podzim však takřka jistě dohraju za Brno," prozradil.

Tažení Pohárem Intertoto nabudilo kádr

Tým teď šlape a mimořádně se daří i Doškovi. "Chceme se v popředí tabulky držet co nejdéle. V Intertoto cupu jsme se přesvědčili, že jsme schopni konkurovat i silným evropským celkům. Dokázali jsme to vyřazením francouzského Guingampu a rovnocennou partií se španělským Villarrealem. Úspěchy v letním poháru měly blahodárný vliv na naši psychiku. Uvidíme, zda budeme schopni udržet vysoko nastavenou laťku. Věřím, že nás první nezdar nezlomí, atmosféra v týmu je nyní skvělá."

V minulé sezóně zaznamenal téměř dvoumetrový útočník deset gólů, na jaře ho ale v boji o střeleckou korunu přibrzdilo vyloučení i osm žlutých karet. "Teď už si dávám větší pozor. Rád bych letos přidal ještě nějakou branku navíc. Být nejlepším ligovým kanonýrem je pro mě pochopitelně lákavé, ale mám úplně stejnou radost, když na gól třeba jen přihraji. Tak jako v neděli, kdy po mém centru rozhodl o naší výhře nad Žižkovem Švancara."

Reklama

Související témata:

Související články

Brněnské hroty doposud drtí všechny soupeře

Disponují útočnou sílou jako zřejmě v současnosti žádný jiný český klub. Hlavně proto zřejmě vedou fotbalisté 1. FC Brno s plným bodovým ziskem prvoligovou...

Švancara se vrátil a rozhodl

Lepší návrat do mateřského klubu si útočník Petr Švancara snad ani neuměl představit. Ve víkendovém utkání proti Viktorii Žižkov oblékl po třech letech...

Výběr článků

Načítám