Hlavní obsah

Ohromně se těším na Letnou, přiznává Jarošík

Novinky, Karel Felt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V prvním dějství kvalifikačního dvojboje si v Rotterdamu vyzkoušel roli diváka na plně obsazených tribunách, kvůli žlutým kartám nemohl do boje proti oranjes zasáhnout. O to víc se hvězda moskevského CSKA Jiří Jarošík těší na středeční utkání proti Rakousku.

Foto: Zdeňka Vocásková

Snímek z prvního závodu seriálu v Hradišti u Klatov

Článek

Jak jste prožíval na tribuně utkání v Rotterdamu?

Byl jsem samozřejmě nervózní, ale ne tolik, jako to prožívá hráč na lavičce. Nemohl jsem hrát kvůli žlutým kartám, takže už dlouho před utkáním jsem byl vnitřně vyrovnaný s tím, že tentokrát budu divákem. Seděli jsme s Blažkem, Vachouškem a s hráči z jedenadvacítky.

Kolem bylo plno domácích a ti divně koukali, když jsme při Kollerově gólu vylítli. S hráči jsme také probírali jednotlivé stěžejní momenty utkání. Nakonec to dopadlo perfektně.

Vracíte se na Letnou, co to pro vás znamená?

Ohromně se těším. Chtěl bych se ukázat v co nejlepším světle a pomoci národnímu mužstvu k vítězství. Snad mi dá trenér šanci. Reprezentace hraje výborně, dělá výsledky, takže věřím, že na Letné bude perfektní atmosféra a diváci nám pomohou, jako to dokázali v Rotterdamu proti oranžové přesile.

Nizozemské hráče zná každý, ale o Rakušanech se toho moc neví...

Tohle je právě vždycky nebezpečné. Nevíte, co od nich můžete čekat. Sami se pasovali do role outsiderů. Nemají u nás co ztratit, ale mohou na náš úkor hodně získat a pokazit nám perfektně rozjetou kvalifikaci. To nesmíme dopustit.

Znáte některé jejich hráče?

Snad jen Herzoga. Možná, kdybych viděl jejich soupisku a odkud jsou, uvědomil bych si i další. Trenér Brückner nám ale určitě do v úterý potřebné informace.

Užil jste si volného nedělního odpoledne podle svých představ?

Určitě, byli jsme se s přítelkyní Veronikou projít po Starém Městě a Karlově mostě. Bylo to krásné. Mám tahle místa rád a už mi chyběla. Až když je člověk v zahraničí, začne si takových okamžiků mnohem víc vážit.

V Moskvě taková místa nemáte?

Je to veliké město. Zatím jsem stál dvakrát u Lenina, prošel si trochu starou část. Na víc nebyl čas. Možná to přijde později, ale Praha je zkrátka Praha.

Co jste říkal dvougólové prohře CSKA Moskva v Ligovém poháru s Petrželovým Zenitem Petrohrad?

Ani mě to nepřekvapilo, protože za nás nastoupila rezerva. Vždyť z CSKA chybělo deset hráčů i trenér, který vede reprezentaci. Pro klub je nejdůležitější liga a ještě tak Ruský pohár.

Už jste se v Moskvě zabydlel?

Dostal jsem větší byt v rajónu, kde je i náš stadión a jakmile se vrátím, vyzvednu si mercedes, který mám od klubu k dispozici.

Takže za vámi už přijede i přítelkyně?

Veronika se mnou byla v Moskvě několikrát a odletí tam i ve čtvrtek. Snad se podaří realizovat i nápad s modelingem, což je její obor. Často bývám pryč, sama by se nudila, potřebuje nějakou práci a zábavu.

Co vás čeká o víkendu?

Derby se Spartakem. Loni na něj přišlo přes osmdesát tisíc diváků, takže lze očekávat opět bouřlivou atmosféru.

Reklama

Související články

Koller oslavil třicetiny gólem

Opět patřil k oporám v sestavě. Navíc byl útočník Jan Koller jediným českým fotbalistou, který rozvlnil síť nizozemské branky a zařídil tak cenný...

Nizozemci netají zklamání

Rozčarování bylo viditelné na nizozemských hráčích i jejich trenérovi. Počítali s vítězstvím a místo toho přišli o dva body. Na rozdíl od hráčů však jejich...

Baroš má čtyři stehy, 'starý' Nedvěd dva

Unavení, dobití, ale spokojení odcházeli čeští fotbalisté ze šatny stadiónu De Kuip. "Všechno mě bolí, už jsem starý," konstatoval kapitán české reprezentace...

Výběr článků

Načítám