Hlavní obsah

Němec: Kdyby rozhodovalo srdce, byl bych dávno ve Spartě

Novinky, Radek Malina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Fotbalový záložník Blšan Jiří Němec je na roztrhání. Zájem o něj projevil mistrovský celek z Letné i Plzeň, která se vrací do nejvyšší soutěže. "Ale mohu zůstat i v Blšanech," upozorňuje Němec, jehož čeká těžké rozhodování. "Nesmím se rozhodovat jen srdcem. To už bych byl dávno ve Spartě. Musím emoce potlačit a zapojit rozum," vysvětluje.

Foto: Martina Žáčková

Zima ve Ski areálu Razula.

Článek

Byl zápas s Teplicemi vaším posledním v blšanském dresu?

Nevím. Zatím nepadlo definitivní rozhodnutí. Po stresovém závěru soutěže jsem si vymínil jistý čas na rozmyšlenou.

Hovoří se o zájmu několika klubů. Kde tedy s největší pravděpodobností zakotvíte?

Kontaktovala mě Plzeň a Sparta. Ale nemohu vyloučit ani možnost setrvání v Blšanech, i když ty neuplatnily opci. Přesto tahle varianta rozhodně existuje.

Sparta projevovala, alespoň na veřejnosti, velký zájem. V jejím dresu jste v tuzemsku sklízel velké úspěchy. Je tedy váš přestup na Letnou nejpravděpodobnější?

Sparta mě oslovila, ale setkali jsme se jen jednou. Nemám žádného manažera, nikdo mě nezastupuje, všechno si řeším sám. Každopádně chci tuhle otázku uzavřít co nejdříve, abych měl klid.

Táhne vás tedy srdce na Spartu?

Kdybych se rozhodoval jen srdcem, už jsem ve Spartě byl před rokem. Jenže já už do toho musím zapojit i rozum, potlačit emoce.

Je pravděpodobné, že byste přesedlal na trenérskou dráhu?

Zkušenosti, které mám, raději předávám na hřišti.

Jak sezónu, kterou jste nakonec zakončili na čtrnáctém místě, hodnotíte?

Je to velmi těžké. Po podzimu jsme na tom nebyli vůbec špatně, ale vlastními chybami v několika jarních zápasech jsme se připravili o klidný závěr. Měli jsme kliku, že jsme uhráli bod na Synotu a nemuseli se nervovat v posledním zápase.

Hodně se mluvilo a psalo o utkání na Synotu, po němž dokonce vedení moravského klubu vyřadilo brankáře Drobisze z kádru. I před posledním ligovým kolem se o výsledku vašeho zápasu hodně spekulovalo?

Zachránili jsme se férově. Když o tom tak přemýšlím, je dobře, že jsme s Teplicemi nehráli bez branek. Prohra o gól je z tohoto pohledu, zdůrazňuji z tohoto pohledu, vlastně pozitivní.

Kde byla hlavní příčina blšanských problémů?

Hodně moc zápasů jsme prohráli o jediný gól, aniž bychom sami dokázali skórovat. V tom byl největší kámen úrazu.

Vaše osobní plány a ambice se naplnily?

Já jsem do Blšan přišel jako řadový hráč. Mým jediným cílem bylo zachránit ligu, takže jsem spokojen se záchranou. Ale to jaro bylo opravdu hodně slabé. S hrou, jakou jsme produkovali, bychom měli v příští sezóně rozhodně obrovské starosti.

Vyčítal jste si někdy, že jste mezi mnoha nabídkami zvolil právě tu z Blšan?

Nikdy jsem nelitoval, nemám čeho. Nejhorší zážitek mě potkal hned zkraje mého zdejšího působení, když jsme v létě jeli na soustředění do Švédska autobusem. To bylo skutečně hrozné.

Reklama

Výběr článků

Načítám