Hlavní obsah

Letošní ročník bude jako horský výstup, říká Webber

– MELBOURNE
Novinky, Radek Malina

V obležení fanoušků a televizních štábů byl při zahajovacím podniku nového ročníku mistrovství světa formule 1 v Melbourne australský pilot Mark Webber. Návrat na místo, kde vstoupil do světa nejrychlejších vozů se mu však nevydařil, jeho Jaguar se stal nepojízdným už po šestnácti kolech.

Foto: Chaloupky o.p.s.

Hra na dřevěné hudební nástroje čeká na návštěvníky také letos

Článek

"K tomuto závodu mám velmi blízko, a tak jsem poněkud rozčarován, protože jsem musel odstoupit ze šestého místa. Věřil jsem, že mohu zopakovat umístění, kdy jsem byl ještě o jednu pozici lepší. Ale mám radost, neboť jsem si dokázal, že mohu soupeřit s nejlepšími," vykládal v boxech rodák z australského Queanbeyan. Právě v Melbourne získal v minulé sezóně při premiérovém startu v závodě mistrovství světa formule 1 dva body, které mu v konečném účtování stačily na šestnáctou pozici.

Plný očekávání

Po loňském premiérovém ročníku v týmu Minardi se šestadvacetiletý pilot odhodlal k přestupu do Jaguaru. Všichni od vedení až po fanoušky do něj vkládají velké naděje. "Vstupuji do nového týmu, nového vozu, jsem velmi vzrušený a plný očekávání," přiznal Webber.

Poté, co zakončil testování v Evropě, spěchal do Austrálie, kde prováděl soukromý test Jaguaru XJR a rovněž navštívil rodné město, trvale totiž žije v Anglii. Minulé pondělí už se však v Melbourne opět zapojil do příprav na premiérový start v Jaguaru. "Celý tým velmi tvrdě pracoval, zasloužili jsme si lepší výsledek. Ale sezóna je dlouhá, určitě to bude lepší," věří pilot, který ročně pobírá přes čtyřicet miliónů korun.

"Dobrý tým, silné auto"

Ročnímu působení u Minardi předcházela zkušenost v roli testovacího jezdce u Renaultu, stejnou pozici zastával v sezóně 1998 u Arrowsu. Nyní však musí přesvědčit o svých schopnostech, po loňské mizérii totiž Jaguar potřebuje vzpruhu.

"Připomíná mi to výstup na horu. Každá chyba je tvrdě potrestána. Toužím po umístěních na stupních vítězů. Je to však velmi těžké. Ale máme dobrý tým, auto ukázalo svoji sílu, to je velmi povzbudivé."

Reklama

Související články

Mohou za drama v Austrálii nová pravidla?

Za překvapivým vítězstvím Davida Coultharda a potažmo celé stáje McLaren v úvodní Velké ceně letošního ročníku MS formule 1 stojí v zásadě jednoduchá věc:...

Výběr článků

Načítám