Hlavní obsah

Krankl: Náš tým potřebuje uzrát

Novinky, Václav Procházka
PRAHA

Nesmiřitelně zasazoval gólové údery soupeřům kdysi, v úterý jako prošedivělý trenérský elegán přivezl Hans Krankl do Prahy rakouské fotbalisty, soupeře českého celku. "Nemáme co ztratit," s ochotou v ruzyňské hale po příletu opakoval to, co říkal rakouským novinářům v minulých dnech.

Foto: Milan Turek

Vyhlídka nad jezerem umožní krásný pohled na panorama Žitavských hor

Článek

Role jsou podle něj jasně dány. Opakovaně dává najevo, že jen těžko můžou Rakušané uspět proti rozjetému domácímu celku Karla Brücknera. "Český tým je favorit skupiny," pokračoval Krankl, zatímco český kouč na dálku vzkázal, že to považuje za manévrování, jež má přivést jeho svěřence k podcenění soupeře. "Znáte trenéra, který by takhle odepisoval svůj tým," divil se Brückner.

V kvalifikaci Rakušané začali výborně. Porazili Moldavsko i Bělorusko. Měli však přitom podle Brücknera notnou dávku štěstí. V říjnu přišla tvrdá rána v podobě domácí prohry s Nizozemskem 0:3.

Týmu chybí řada klíčových hráčů

"Bod v Praze by byl skvělý," mínil Krankl, jemuž před duelem s Čechy z týmu vypadla řada opor. Takovou nouzi při výběru národního týmu, který vede od počátku roku 2002 po Chorvatu Baričovi, dosud nepocítil. Pod jeho vedením sehráli Rakušané devět utkání, ve třech se radovali z výhry, ta poslední je však stará téměř půl roku.

Dvakrát remizovali a čtyřikrát prohráli. V poslední přípravě se hodně doma nadřeli, aby nakonec jen srovnali dvoubrankový náskok Řeků na konečných 2:2.

Problémy zdá se má v ofenzívě, ale hlavně v obraně, kde utrpěl další ztrátu, když se v posledním utkání zranil kapitán GAK Štýrský Hradec Ehmann. V bráně má dva zcela nezkušené mladé gólmany - Mandla a Payera.

Jaký problém Krankla tíží nejvíc? "Nemáme problém, fakt je ale ten, že stavíme nový mladý tým, který potřebuje uzrát," reagoval kouč, někdejší spoluhráč Atonína Panenky v Rapidu Vídeň.

Největší respekt vzbuzuje Nedvěd a Koller

Právě v nejslavnějším rakouském klubu mohli někteří Rakušané čerpat základní informace o soupeři od českého gólmana Maiera či útočníka Wagnera.

"Samozřejmě přišla řeč na to, co nás čeká, na stadión a další věci," netajil pro dnešek zřejmě jen náhradní gólman Helge Payer. Koho považuje za největší české opory? "Nedvěda a Kollera," reagoval a zůstával jen u fotbalových témat.

Emoce ze sporů o Temelín rozhodně nechtěl do fotbalu tahat. "Jsme tu kvůli devadesátiminutové bitvě na trávníku," tvrdil. Je on sám osobně proti jaderné elektrárně? "Potřeboval bych víc informací, abych se k tomu mohl vyjádřit," pravil, zatímco ostatní jeho spoluhráči včetně nejzkušenějšího Herzoga se bleskově uklidili do přistaveného autobusu.

Reklama

Související články

Češi vylovili z oranžového moře bod

Čeští fotbalisté uhráli v kvalifikaci o postup na Euro 2004 v Nizozemsku remízu 1:1. 'Oranjes' dostal do vedení v posledních vteřinách prvního poločasu Ruud...

Rosický není žádný tahoun

V komentáři pro Novinky.cz se Ladislav Vízek nemohl věnovat ničemu jinému, než kvalifikačnímu utkání s Nizozemskem. Kdo jej potěšil, kdo zklamal a jaké jsou...

Reprezentanti si přispali, pak léčili šrámy

Šrámy ze sobotního duelu v Rotterdamu ještě nepřestaly bolet a čeští fotbaloví reprezentanti se chystají na další kvalifikační bitvu. Ve čtvrtém utkání třetí...

Výběr článků

Načítám