Hlavní obsah

Joseph je připraven odejít z Detroitu

– DETROIT

Brankář Detroitu Curtis Joseph je smířen se situací, která vznikla v Detroitu po rozhodnutí Dominika Haška znovu obléci dres Rudých křídel, a je připraven ustoupit od klauzule ve své smlouvě, která mu zaručuje, že bez svého svolení nemůže být vyměněn do jiného týmu. Chce ale odejít do mužstva podle svých představ.

Foto: archiv Bike parku Kyčerka

Bike park Kyčerka nabídne zážitky dětem i dospělým

Článek

"Curtis je velice zklamaný, ale dívá se na situaci realisticky," svěřil se novinářům v zámoří Josephův agent Don Meehan několik hodin po Haškově oficiálním potvrzení návratu do NHL. "Je si vědom, že člověk musí být v životě flexibilní. Smířil se s faktem, že se ho Detroit snaží vyměnit," dodal Meehan.

Detroit po návratu Haška, šestinásobného držitele Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře NHL, dvojnásobného vítěze Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče ligy, olympijského vítěze z Nagana a držitele Stanleyova poháru z loňska, tuto aktivitu vyvíjí. Prodat tak drahého gólmana však nebude pro vedení klubu jednoduché.

Rangers se snaží uvolnit pro Josepha místo

"Jednoho brankáře bych chtěl vyměnit co nejrychleji. Jenže při současné situaci v NHL se o tom lehce mluví, a hůře dělá. Oba gólmani jsou dobře placení. Musíme být kreativní, abychom trejd uskutečnili," uvědomuje si generální manažer Detroitu Ken Holland. Detroit prý o Josephově odchodu vyjednává už dva týdny a majitel Mike Illitch přiznal, že klub dostal několik nabídek.

Jako místo dalšího působení se údajně jeví čtyři kluby - New York Rangers, Boston, St. Louis a Colorado. Podle deníku The New York Post se Jezdci snaží vyměnit Mika Dunhama do Bostonu, aby uvolnili Josephovi místo.

Navíc by měl z východního pobřeží zamířit do Detroitu Eric Lindros, pokud mu dají přednost před Joe Nieuwendykem, o nějž se Křídla také zajímají. Redaktoři newyorského listu považují příchod Josepha k Jezdcům za nejpravděpodobnější variantu. 

Holland chce situaci vyřešit do září

Meehan se s Josephem, který má v Detroitu ještě platnou dvouletou smlouvu, bude snažit vybrat klub, který má šanci zaútočit na Stanleyův pohár. Zástupci Red Wings s ním už prý nějaké varianty probírali, ale neshodli se. Josephův agent by rád vyřešil situaci co nejrychleji, ale jen 'za určitých podmínek'.

Celý problém tak nyní padá na hlavu Hollanda, který určitě nechce mít v zářijovém kempu na soupisce Josepha i Haška.

Reklama

Související témata:

Související články

Potvrzeno: Hašek se vrací do NHL

Legendární hokejový brankář Dominik Hašek se rozhodl po jednoroční pauze pokračovat v kariéře v zámořské NHL. "Dobil jsem baterky a stále cítím, že mohu hokeji...

Výběr článků

Načítám