Hlavní obsah

Holík vyškolil oba gólmany Caroliny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Bobby Holík přispěl ve středečním utkání zámořské NHL dvěma góly k vítězství New York Rangers nad loňskými králi Východu z Caroliny. Jezdci si v utkání Hurikány osedlali a bez problémů je zkrotili výhrou 5:1. Po příchodu z Chicaga o sobě dvěma asistencemi dal vědět i ruský bek Boris Mironov.

Článek

"Je skvělé, že se mi povedlo, takhle se uvést," nadšeně vykládal Mironov. "Snažil jsem se odvést maximum, jsem rád, že to přineslo ovoce mně i týmu."

Mironov nastoupil ve dvojici s dalším Rusem Vladimírem Malachovem a spolupráce s krajanem mu svědčila. Vyjma dvou bodů do statistik si oba připsali tři plusové body v hodnocení účasti na ledě. "Od prvního okamžiku působili sehraně, skvěle se doplňovali," liboval si kouč Bryan Trottier, jemuž přizvukoval kapitán Mark Messier: "Myslím, že Boris zahrál skutečně fantasticky. Byl skvělý v oslabeních a neústupný ve středním pásmu. Evidentně si s Vladimirem výborně rozumněli."

První gól v sezóně i v kariéře si ve středečním mači připsal Jamie Lundmark, jehož si Rangers vybrali jako svou jedničku v draftu 1999. "Chvíli mi to trvalo, už jsem myslel, že se nedočkám," oddechl si Lundmark, "všichni mi říkali: dříve nebo později se dočkáš, ale přece jen, už to chcete mít za sebou." Lundmark si pochvaloval spolupráci s veteránem Messierem. "Hrát s ním je úžasné, pro mladého kluka jako jsem já, je to senzace. Řekl mi pár rad, kde a co hrát, jsem za to vděčný," řekl mladý střelec.

Holík rozptyluje pochybnosti

Včerejší utkání přálo debutům, dvěmi přihrávkami se do statistik zapsal i John Tripp, jenž naskočil na led v nejslavnější hokejové lize vůbec poprvé. "Fenomenální," vydechl spokojený Tripp. "Těžil jsem z toho, že mě kouč posílal do přesilovek," vysvětlil svůj bleskový zámořský start.

Jediný gól Hurricanes vsítil v úvodu třetího dějství Jeff O´Neill po překrásném pasu Rona Francise. Touto brankou zároveň ukončil střelecký půst Caroliny proti Rangers - po 138 minutách a 12 vteřinách. "Nemyslím, že by nás nějak výrazně předčili, jenže na rozdíl od nás jim tam spadlo pár střel. Nemůžeme ani hanit brankáře, prostě musí hrát celý tým. Také není možné, aby se všichni spoléhali jen na Roda Brind´Amoura a Francise," prohlásil O´Neill.

Brankový účet zápasu uzavřel necelých šest minut po trefě Hurikánů Bobby Holík, který se v posledních pěti utkáních trefil pětkrát. Svým druhým zářezem ale již pokořil Kevina Weekese, který po dvou třetinách nahradil Arturse Irbeho. "Naši nováčci přinesli do hry šťávu, přesně to jsme potřebovali," chválil Holík mladé spoluhráče.

Český forvard výkony v posledních utkáních rozptyluje pochybnosti, které ohledně jeho velkorysého platu (9 miliónů dolarů ročně) v úvodu sezóny panovaly.

Hledání střelců

Brankářům patřilo utkání Chicaga s Phoenixem. Domácí Michael Leighton udržel při premiéře v soutěži čisté konto, když zneškodnil 31 střel. Jeho protějšek Zac Bierk chytil dokonce 40 puků a zaznamenal svou první nulu v kariéře.

"Ještě nikdy jsem nehrál v zápas, který by skončil 0:0," řekl Bierk. "Před zápasem bych nevěřil, že to tak skončí. Ale spoluhráči dobře blokovali střely, odpalovali odražené puky a starali se, abych neměl zakrytý výhled. A gólman soupeře chytal výborně," dodal. Leighton mu kompliment vrátil. "Také předvedl skvělý výkon. Měli jsme hodně střel, ale nedokázali jsme dostat puk za jeho záda," uvedl.

Výsledek 0:0 se naposledy zrodil v utkání Washigtonu s Ottawou loni 6. dubna, kdy čisté konto udrželi Olaf Kölzig a Patrik Lalime.

Edmonton zvítězil na ledě Anaheimu 1:0, když jeho brankář Jussi Markkanen zlikvidoval 32 střel a Mike York zaznamenal svůj čtrnáctý gól v sezóně. Markkanen si připsal druhou nulu v sezóně a čtvrtou v kariéře. Edmonton se dočkal vítězství v normální hrací době po třech prodlužovaných zápasech za sebou a po osmi prodlouženích ve 12 utkáních. Zasloužila se o to i bezzubá ofenziva Anaheimu, která ve čtyřech zápasech dala jen dva góly.

Nezadržitelný Näslund

Vancouveru se v souboji s nejlepším celkem NHL Ottawou opět osvědčila největší zbraň - střelecký suverén sezóny Markus Näslund. Vedoucí muž pořadí kanonýrů pomohl Canucks dvěma góly k vítězství 6:4 a svému kouči Marcu Crawfordovi k místu na střídačce Západu při únorovém Utkání hvězd.

Statistika

Florida - Detroit 1:2 v prodl.

Třetiny: 0:0, 0:1, 1:0 - 0:1. Branky: 41. Nilson - 35. a 62. Hull. Střely na branku: 29:32. Diváci: 19.250.

New York Rangers - Carolina 5:1

Třetiny: 1:0, 3:0, 1:1. Branky: 27. a 47. Holík, 3. Barnaby, 34. Lindros, 39. Lundmark - 42. O'Neill. Střely na branku: 24:31. Diváci: 18.200.

Minnesota - Columbus 1:2

Třetiny: 0:0, 0:1, 1:1. Branky: 52. Bouchard (Kuba) - 29. Sanderson (Výborný), 48. Marshall. Střely na branku: 19:26. Diváci: 18.568.

Chicago - Phoenix 0:0 po prodl.

Třetiny: 0:0, 0:0, 0:0 - 0:0. Střely na branku: 40:31. Diváci: 14.009.

Vancouver - Ottawa 6:4

Třetiny: 2:2, 2:1, 2:1. Branky: 15. a 35. Näslund, 20. Malík, 31. Linden, 43. Ruutu, 50. Cooke - 17. a 23. Fisher, 4. Havlát (Bonk), 59. Martins. Střely na branku: 29:27. Diváci: 18.422.

Anaheim - Edmonton 0:1

Třetiny: 0:0, 0:1, 0:0. Branka: 28. York. Střely na branku: 32:21. Diváci: 12.390.

Näslund sype pravidelně góly z rukávu, středeční druhý zářez znamenal jeho jubilejní 30. branku v sezóně. Skóroval již po páté v řadě, bodoval v posledních osmi mačích. Výhra posunula tým ze západního kanadského pobřeží na špici Západní konference před Detroit. Za poražené se dvakrát trefil do černého Mike Fisher, Senátoři i přes druhou porážku ve třetím utkání vedou Východní konferenci.

Reklama

Související témata:

Související články

Útočník Kotalík zničil vedoucí Ottawu

Útočník Buffala Aleš Kotalík vstřelil Ottawě v sobotním zápase NHL dva góly a měl hlavní zásluhu na tom, že poslední tým soutěže zvítězil na ledě dosavadního...

Rudá křídla šokovala Chicago

Detroit v duelu s Chicagem vyčkával dvě třetiny a potom se do toho obul. Třemi brankami srovnal krok, v prodloužení pak o druhém bodu pro obhájce Stanleyova...

Výběr článků

Načítám