Hlavní obsah

Ecclestone popírá zánik GP Kanady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MONTREAL

Příznivci formule 1 zase jednou netuší, na čem jsou. Prohlášení ředitele Velké ceny Kanady Normanda Legaulta o konci závodu kvůli zákazu tabákové reklamy v zemi totiž popřel šéf seriálu MS Bernie Ecclestone. Legault ale tvrdí, že informaci o zrušení Velké ceny obdržel právě od formulového bosse.

Článek

"Nemám ponětí, odkud se to vzalo. Kalendář na rok 2004 ještě nebyl schválen a dokonce ani projednáván," řekl Ecclestone britské tiskové agentuře Press Association v reakci na čtvrteční Legaultovo oznámení.

Rozčarovaný Legault ve čtvrtek na tiskové konferenci podotkl, že zrušení Grand Prix citelně zasáhne ekonomiku města, protože loňský závod přitáhl tři sta tisíc diváků. "Bude to mít negativní dopad na turistiku v Montrealu," prohlásil.

Legislativa, která v zemi javorového listu spustila protikuřácké tažení, platí již šest let. Tamní závod měl však dosud udělenu výjimku. Na zákaz tabákové reklamy doplatila i Velká cena Belgie, kde se závod ve Spa letos nekonal. V Belgii byla ale už přijata zmírňující verze zákona a místní věří, že se šampionát do země opět vrátí.

:. Chyběla by vám Velká cena Kanady, pokud by vypadla ze seriálu MS formule 1? Hlasujte v anketě na konci článku.

Velká cena Kanady, populární mezi jezdci, týmy i fanoušky, je součástí seriálu od roku 1967. Tradice však v rozhodování motoristických bossů již nehraje roli, na prvním místě jsou peníze.

A ty přitékají především z tabákových společností - Ferrari podporuje Marlboro, McLaren se opírá o firmu West, Renault zase o Mild Seven, Lucky Strike je hlavním sponzorem BAR, atd.

Anketa

Další z tradičních okruhů zřejmě doplatí na přísnou legislativu omezující tabákovou reklamu. Bude vám Velká cena Kanady chybět?
ano
62,9 %
ne
37,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 418 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám