Hlavní obsah

Chvalovský je zpátky, o Francii mluvit nechce

Novinky, Jan Krůta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pro většinu to byl lehký šok. Do branky fotbalistů Blšan se totiž v sobotním utkání se Slavií postavil Aleš Chvalovský. Gólman, který za Blšany v přípravě neodchytal jediný zápas, se totiž nečekaně vrátil z angažmá ve druholigovém francouzském Rouenu, které mu nakonec nevyšlo.

Článek

"Jsem hráč Blšan, mám tady pořád smlouvu," říkal syn bývalého předsedy fotbalového svazu. "Přestupní termín končí až posledního srpna, tak uvidíme," nechával si pootevřená vrátka. K námluvách s Rouenem se nehodlal konkrétně vyjadřovat, stejně jako k tomu, zda přestupu zabránily údajné finanční problémy klubu. "O Francii mluvit nechci, teď zůstávám v Blšanech."

Nastoupí už proti Slavii

V novém působišti prý jen trénoval, ale nechytal jediný zápas. Domů se vrátil ve čtvrtek v noci a po pátečním tréninku mu blšanský kouč Günter Bittengel oznámil, že v sobotu bude proti Slavii chytat. "Byl jsem rád, nečekal jsem to," přiznal člen loňského zlatého týmu z ME hráčů do 21let.

I když v Blšanech vůbec neabsolvoval letní přípravu, během níž se mužstvo notně obměnilo, nepovažoval to za velký handicap. "Neznal jsem asi jen čtyři kluky, je to v pohodě."

Návrat 24letého gólmana přivítal především Bittengel. "Post brankáře pro nás byl dost ožehavý, proto mě zpráva, že se Aleš vrací, moc potěšila. Doufám, že zůstane a pomůže nám. Musíme bojovat o každý bod a zvyknout si na Příbram, kde teď budeme hrát domácí zápasy," uvedl kouč.

Reklama

Výběr článků

Načítám