Hlavní obsah

Práce z domova má svá rizika: Vyvarujte se jich!

Připojit se ke schůzce s kolegy z pohodlí vlastního domu je sice výhodné, ale neměli byste zapomínat na kybernetické hrozby. Týkají se nás všech.

Foto: HP Inc.

Práce z domova má svá rizika

Článek

Trend, který pomalu nastupoval už několik let, mohutně urychlila pandemie covidu-19. Práce na dálku nebo v tzv. hybridním prostředí změnila způsob, jakým si řada z nás uspořádává svůj čas a povinnosti. Ne každý ale při takové proměně pracovního režimu myslí na kybernetickou bezpečnost. Přitom podle nedávno zveřejněné zprávy HP Wolf Security se objem kyberútoků během koronavirové pandemie zvýšil o 238 %. Hackeři cílili hlavně na uživatele, kteří pracují z domova.

Nejde o planý poplach

Není to žádné ojedinělé varování. Podle analytické společnosti KuppingerCole čelila v roce 2020 koncová zařízení, která jsou připojená k internetu, celosvětově v průměru 1,5 útoku za minutu. Lidé ve firmách, kteří za bezpečnost odpovídají, tak musí výrazně více času trávit starostí právě o ty své kolegy, kteří se připojují z domova.

Práci jim usnadňuje nová platforma Wolf Security společnosti HP. Opírá se o více než dvacet let výzkumů a inovací v daném sektoru. Pod jednou hlavičkou tak letitý lídr v oblasti zabezpečení počítačů a tiskáren přináší různé sofistikované způsoby, jakými lze práci na dálku nebo v hybridním režimu vykonávat bezpečně a kybernetickým hrozbám přitom úspěšně čelit.

Nabídka pro firmy i jednotlivce

V praxi to znamená, že firmám i jednotlivcům nabízí HP služby, software a počítače, ale také další zařízení – třeba vybavení pro vzdálenou spolupráci HP Presence, díky kterému se všichni zúčastnění dobře uslyší, uvidí a zároveň budou v bezpečí, i když nesedí ani v jedné zasedačce, natož ve stejné zemi. Služby HP Wolf Security přitom vycházejí vstříc jak velkým podnikům nebo státní správě, tak malým a středním firmám. IT profíkům ušetří mnoho času a starostí. Domácím uživatelům HP nabízí několik notebooků, které jsou navržené s důrazem na bezpečnost.

Elegantní a spolehlivý HP ProBook 450 G8 je ideální pro práci i studium. Nízká hmotnost a velký touchpad vycházejí vstříc těm, kdo potřebují být často na cestách. O plynulý běh se stará dvoujádrový procesor i3-1115G4, rychlý SSD disk s kapacitou 512 GB zaručuje dostatek prostoru pro všechna vaše data. A bezpečnost? Mechanická záslepka webkamery vám dá jistotu soukromí, čtečka prstů zrychlí přihlašování bez potřeby zadávat heslo.

Foto: HP Inc.

Elegantní a spolehlivý HP ProBook 450 G8 je ideální pro práci i studium

Prémiový HP EliteBook 845 G8 najde uplatnění jak v kanceláři, tak na cestách. Má tenkou konstrukci, nízkou hmotnost, přitom ale dostatečný výkon i pokročilé možnosti správy a zabezpečení. Bleskurychlý chod systému zajišťuje jeho šestijádrový procesor Ryzen 5 Pro 5650U ve spojení s 8 GB RAM a SSD diskem o kapacitě 512 GB. I u tohoto notebooku se můžete spolehnout na mechanickou záslepku webkamery i čtečku prstů.

Foto: HP Inc.

Prémiový HP EliteBook 845 G8 najde uplatnění jak v kanceláři, tak na cestách

A do třetice je tu výkonné a přitom mobilní zařízení HP EliteBook x360 1040 G8 tenké pouhých 16,6 mm. Díky USB-C portu s podporou Thunderbolt 4 k němu můžete připojit externí disk, dokovací stanici nebo napájecí adaptér. Čtyřjádrový procesor i7-1165G7, 16 GB RAM a SSD disk o kapacitě 512 GB dohromady tvoří skvělou kombinaci v poměru ceny a výkonnosti. Samozřejmostí je nejnovější Bluetooth 5.0 i čtečka prstů.

Foto: HP Inc.

Výkonné a přitom mobilní zařízení HP EliteBook x360 1040 G8 je tenké pouhých 16,6 mm

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám