Hlavní obsah

Role zákeřných bab a drben si už česká herečka neodpáře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Její hlas díky hlubokému chrápláku patří k těm nezapomenutelným. Při jeho poslechu se vám hned vybaví například Skinnerova matka ze Simpsonových nebo teta Yetta z Chůvy k pohledání. A pokud se ve filmu mihne role drbny či zákeřné baby, s velkou pravděpodobností ji bude dabovat ona. Sama ale stereotypní role nemá ráda. O dabingových zkušenostech přišla do podcastu V českém znění pohovořit herečka Ludmila Molínová.

V českém znění: Ludmila MolínováVideo: Novinky

 
Článek

Ludmila Molínová se začala v dabingu prosazovat v 90. letech, a to zejména v krimiseriálu To je vražda, napsala. Většinu své profesní dráhy ale věnovala spíše divadlu, kde i zpívá. V posledních letech pak mohou diváci vidět její tvář čím dál více v televizních seriálech.

Díky svému hlubokému chraplavému hlasu nicméně Molínová zůstává stálicí dabingové scény, kde je často obsazována do rolí nepříjemných domovnic či drben. Za sebou má stovky dabingových rolí. Nezapomenutelná je přitom jako roztržitá teta Yetta ze sitcomu Chůva k pohledání či uštěpačná matka ředitele Skinnera ze seriálu Simpsonovi.

Brněnský přízvuk českého dabéra milují děti i dospělí. Film okamžitě uhodnete

Podcasty a pořady

Jaké byly její začátky před mikrofonem a která herecká legenda ji k dabingu přivedla? Přináší jí dabování záporných postav potíže v soukromém životě a jak se staví k současnému trendu, kdy se dabéři vybírají na základě rasy či orientace? To a více se dozvíte v dalším díle podcastu V českém znění, který vede dabér Richard Wágner. Střípky z pořadu můžete sledovat i na Instagramu.

PODCAST V ČESKÉM ZNĚNÍ

Foto: Novinky

Podcast V českém znění

Rozhovory se známými českými dabéry a herci, jejichž hlasy jsou známé někdy po celé generace. Nový díl vychází každý druhý čtvrtek na Novinkách a v podcastových aplikacích. Pořadem provází dabér Richard Wágner.

Střípky z natáčení můžete sledovat na Instagramu, všechny epizody naladíte i na Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám