Hlavní obsah

PMS: Legíny pod šaty a k tomu kroksy. Jak vypadá maminkovská móda?

Novinky, Lucie M., Tereza R.

Mnoho maminek si potrpí na krásné a sladěné oblečení svých malých dětí. Ale jak jsou na tom ony samy? Je pravda, že novopečené maminky na módu na nějaký čas rezignují a preferují praktičnost a funkčnost oblečení? O nošení stále stejných džínů a triček, ale také legín pod šaty si v novém díle podcastu Pandemické matky sobě povídají Lucka a Terka.

Foto: Novinky

PMS — Pandemické matky sobě!

Článek

V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:

  • Jaká móda se dá vidět u dnešních maminek (3:37)
  • Proč jsme jako ženy stále nespokojené samy se sebou (16:26) 
  • Jak jsme se oblékaly v těhotenství (18:22)
  • Proč by módní policie měla být k matkám shovívavá (23:36)
  • Jaké módní kreace nosíme doma (29:50)
  • O sladěných dětských outfitech a dalších trendech (38:59)

Být stylová máma není jen tak. Vyžaduje to mnohem více plánování a přehodnocování priorit. Je ale naprosto samozřejmé, že na začátku mateřství dávají mámy v mnohém přednost miminku a samy sebe trochu opomíjejí. Některé na chvilku, jiné na několik let.

Už v těhotenství se budoucím maminkám může začít styl oblékání měnit. Dávají přednost pohodlí a příjemným materiálům. Některé dokonce dávají na odiv odkryté vypouklé bříško. Jsou ale takové, co zůstávají u své ověřené klasiky a kromě gumičky na poklopci nebo většího trička nepořizují do skříně ani žádné těhotenské kousky.

Po porodu se často matky snaží zakrývat neshozená kila navíc volnými střihy a tmavými barvami a víc řeší oblečení miminka než svoje. Ale postupem času některé mámy přestávají oblečení dětí tolik řešit, a to především proto, že je převlékají z různých důvodů několikrát denně.

Na dětských kroužcích či hřištích se dají vidět maminky sladěné se svými dětmi, v rozevlátých šatech a s vyčesanými vlasy i rudou rtěnkou, ale také mámy v drdolech, kroksech a legínách. Pandemické matky Lucka a Terka patří do obou kategorií, jedna dává přednost komfortu a druhá vizáži.

Poslechněte si v audio přehrávači přátelské povídání o jejich mateřské módě, tentokrát točené na rozkvetlé louce.

Podcast o mateřství s Terezou Rakoušovou a Žanetou Stratílkovou a jejich hosty. Dříve známý jako Pandemické matky sobě. I nyní rozebírá taje a záhady rodičovství. Vydejte se po stopách mateřství každou středu na Novinky.cz.

Poslouchejte každou středu na Novinky.cz, Podcasty.cz, Spotify, Apple Podcasts nebo jiné oblíbené podcastové aplikaci.

Také nás můžete sledovat na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám