Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Tam strašá, napadne člověka při čtení ruského vládního listu

Za uplynulý půlrok se lidé v Česku dozvěděli hodně o počínání Ruské federace. Rusko však není jen svět bombastických kremelských prohlášení, válečného barbarství nebo zbytků někdejší slavné kultury. Lze v něm najít i nečekané úhly pohledu.

Foto: Novinky

Očima Saši Mitrofanova

Článek

Tento komentář byl původně natočen pro Český rozhlas Plus.  

O jeden takový jsem se pokusil. Vybral jsem nikoli v nějakém bulváru, ale ve vládním listu Rossijskaja gazeta všechny zprávy, které se týkaly neobvyklých událostí. Vzal jsem to od začátku srpna a vynechal jsem běžnou kriminalitu nebo dopravní nehody.

Po ukončení práce se mi vybavil kmet z filmu Tajemný hrad v Karpatech, který říkal: „Tam strašá!“ Posuďte sami.

Ťumeň. V pekárnách čistila pracovnice zapnutý hnětač těsta. Pracovnici vcucl a usmrtil.

Volgogradská oblast. Řidič otevřel korbu svého náklaďáku, ale nestihl uskočit a zahynul pod obilím.

Kazaň. Veřejná fontána utrhla šestiletému klukovi tři prsty na noze.

Nižnij Novgorod. Dva chlapci šli na kolotoč, přivezli je ze zlomenýma nohama. Kolotoč vtáhl jejich dolní končetiny do soustrojí.

Podolsk. Tři bandité několik měsíců ztročovali šest invalidů. Mučili je a nutili, aby žebrali, almužnu jim brali.

Židovská autonomní oblast. Čtyřiadvacetiletá žena obviněna z únosu a mučení dvou dívek. Udělala to prý ze žárlivosti.

Petrohrad. Mladík a dívka stáli na balkóně ve třetím patře šedesát let starého domu. Za chvíli leželi zranění na balkóně druhého patra, na který se jejich balkón zřítil. Jako pozitivní zpráva bylo oznámeno, že ve druhém patře byl balkón dobrý a nezřítil se na balkón v prvním patře.

Kaluga. V supermarketu si důchodkyně vzala z regálu láhev drahého koňaku, praštila s ní čivavu, která seděla na rukou jiné ženy, a vrátila láhev do regálu.

Voroněž. Osobní auto se propadlo vozovkou. V jámě hluboké přinejmenším tři metry zmizel řidič.

Moskevská oblast. Padl světový rekord v tradiční ruské disciplíně, což je masová rvačka. Proti sobě stála dvě družstva o 600 mužích každé. Zápas byl rozdělen na tři kola po jedné minutě. Počet vyražených zubů a zlomených nosů uveden nebyl.

Novosibirská oblast. Osmatřicetiletá obyvatelka pobodala šídlem patnáctiletou dceru své sokyně v lásce.

Saratov. Babička je podezřelá, že zavraždila pomocí jedu své tři vnuky (3, 5 a 7 let) a jejich třiadvacetiletou tetu. Babičce je devětačtyřicet.

Nižnij Novgorod. Během rande mezi zamilovaným devatenáctiletým mladíkem a dvacetiletou dívkou dostal mladík záchvat žárlivosti, popadl kládu a dívku úderem do hlavy zabil.

Tver. Dvaatřicetiletý občan byl úředně uznán živým. Půl roku se ale všude vedl jako mrtvý a neměl nárok na nic z toho, co mohou živí. Ukázalo se, že jeho doklady byly nalezeny na něčí mrtvole v roce 2021.

Ta poslední zpráva je vyloženě pozitivní.

Očima Saši Mitrofanova

Alexandr Mitrofanov komentuje nejčastěji vnitropolitické dění a témata spojená s vývojem v Rusku. Přehrát si tento podcast můžete také na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám