Hlavní obsah

Mladí čeští herci si s aktuálním hitem Netflixu užili své, jediné slovo zkoušeli třicetkrát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seriál Heartstopper (Srdcerváči) z dílny Netflixu se stal doslova přes noc celosvětovým hitem. Pokud seriál sledujete v češtině, pak vám jistě neunikly hlasy herců Jindřicha Žampy a Filipa Vlastníka, které si do pořadu V českém znění pozval dabér Richard Wágner (Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství). Paradoxem je, že oba herci se v pořadu viděli poprvé.

V českém znění: SrdcerváčiVideo: Novinky

 
Článek
V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:
  • Proč se v seriálu dabovalo jediné slovo třicetkrát
  • Jak herci prožívali postupnou proměnu hlavních postav
  • Zda měli dabéři tendence sklouzávat ke stereotypnímu hlasu homosexuálů
  • Byl seriál předurčen k okamžitému úspěchu?
  • Co se stane, když se dětský dabér nepohodne s režisérkou

Seriál Srdcerváči (ČSFD: 84 %) byl natočen podle komiksového románu od Alice Oseman a popisuje příběh dvou obyčejných kluků na střední, kteří si k sobě postupně hledají cestu a začínají k sobě cítit něco víc. Mimo jiné znázorňuje také odvrácenou stránku mládí a šikanu. Právě aktuální hit Netflixu je v dnešním díle pořadu hlavním tématem.

„Snad nejdéle jsme nahrávali slovo ahoj, to jsme točili asi na třicet různých způsobů, než to bylo dobrý,“ smějí se před kamerou sympatičtí herci, kteří se poprvé viděli paradoxně až v den natáčení pořadu.

Foto: ©Netflix/Courtesy Everett Collection, Profimedia.cz

Postavy Nicka (vlevo) a Charlieho, které nadabovali čeští herci Jindřich Žampa a Filip Vlastník.

Filipovi je teprve 14 let, Jindrovi pak třiadvacet. Hlas Jindry přitom diváci na obrazovkách mohli slyšet třeba v dnes už kultovním snímku Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008), kde daboval syna nacistického pohlavára. Tentokrát se jeho postava v seriálu proměnila z drsného ragbisty v něžného chlapce plného citů.

„Je pravda, že jsme museli pracovat na každé emoci, nahrávání připomínalo práci v divadle,“ vysvětluje Jindra divákům. Seriál se mezitím dostal v ČR do desítky nejsledovanějších pořadů na Netflixu.

Podívejte se na celou epizodu na videu nebo nažhavte sluchátka a zaposlouchejte se do povídání v audiopřehrávači v úvodu článku. 

Baví vás rozhovory s českými herci a dabéry? Chtěli byste před kamerou vidět některého z nich? Pak si napište o rozhovor e-mailem na adresu richard.wagner@novinky.cz a do předmětu uveďte „V českém znění“.

Anketa

Už jste viděli seriál Srdcerváči?
Ano
24,8 %
Ne
75,2 %
Celkem hlasovalo 1481 čtenářů.

PODCAST V ČESKÉM ZNĚNÍ

Foto: Novinky

Podcast V českém znění

Rozhovory se známými českými dabéry a herci, jejichž hlasy jsou známé někdy po celé generace. Nový díl vychází každý druhý čtvrtek na Novinkách a v podcastových aplikacích. Pořadem provází dabér Richard Wágner.

Střípky z natáčení můžete sledovat na Instagramu, všechny epizody naladíte i na Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám