Hlavní obsah

Člověk se nemyje třeba deset dní, říká o náročné trase Češka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pacific Crest Trail má pověst jedné z nejhezčích dálkových tras světa. A také jedné z nejnáročnějších. Kompletní trek, dlouhý téměř 4300 kilometrů, totiž dokončí pouhých pět procent lidí. V roce 2018 se mezi ně zařadila také Češka Lucie Kutrová, které Pacifická hřebenovka změnila život. O jejím putování a zážitcích si můžete poslechnout v nejnovějším díle podcastu Pas a pusu.

Foto: Novinky

Pas a pusu

Článek

Pacifická hřebenovka patří mezi tři nejznámější a nejpopulárnější traily v USA. Začíná na jihu Kalifornie u hranic s Mexikem a končí ve státu Washington na hranicích s Kanadou. Lidé tak musejí přejít Mohavskou poušť, popasovat se s výstupem do pohoří Sierra Nevada, ale i s dalšími výzvami. Těmi jsou často žízeň, hlad, ale i komáři, kteří umějí člověku cestu pořádně znepříjemnit.

Jaké další problémy člověk na treku řeší? Jaká příprava předchází cestě, jak velké je riziko kontaktu s divokými zvířaty, a kdo jsou takzvaní trail angels? To vše se dozvíte v aktuálním dílu podcastu.

Podcast Pas a pusu přináší každé druhé úterý příběhy z blízkých i vzdálených koutů planety, povídání o exotických kulturách, lokálních pamětihodnostech, turistických lákadlech i gastronomii. Pusťte si Pas a pusu třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám