Hlavní obsah

Září začalo chladem, na horách bude mrznout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První zářijový týden a současně první meteorologicky podzimní týden přinese strmý pád teplot. Výrazná studená fronta, která přinesla během neděle místy silné bouřky, ukončila tropické počasí v Česku, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress. Od pondělí se výrazně ochladilo a až do konce týdne budou po ránu nejnižší ranní teploty i v nížinách klesat jen k 6 °C, na horách bude i mrznout.

ZÁZNAM: Aktuální záběry z panoramatických kamer 2.9.2019 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Noční minimální teploty, které přinesl poslední srpnový týden, budou odpovídat nejvyšším odpoledním teplotám. Ty se budou pohybovat jen kolem 22 °C. A podle výhledu počasí na září to vypadá, že se k nám už tropické dny letos nevrátí.

Pondělí, první školní den přinesl výrazné ochlazení. Pršet by mělo po celý den, na východě vydatně. Srážkové úhrny se zastaví až na 40 mm, v bouřkách až na 60 mm. Denní teploty se pohybují mezi 17 až 21 °C.

V úterý bude jasno až polojasno, na východě zpočátku dne oblačno a četné mlhy. Noční teploty 12 až 8 stupňů Celsia. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C, vát by měl mírný severovýchodní vítr.

Ve středu bude jasno nebo polojasno. Noční teploty se budou pohybovat v rozmezí 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty budou v intervalu 19 až 23 °C.

Ve čtvrtek začne do Česka proudit další studená fronta. Bude polojasno až oblačno, občas se objeví přeháňky. V noci meteorologové očekávají teploty mezi 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty pak 19 až 23 stupňů.

Obloha v pátek bude polojasná až oblačná s občasným deštěm nebo přeháňkami. Noční teploty se budou pohybovat v rozmezí 10 až 6 stupňů, během dne se dostanou na 16 až 20 °C.

Víkendové počasí ukáže podobný charakter jako během týdne. „Budeme potřebovat teplé svetry a deštníky. Česko bude pod vlivem brázdy nízkého tlaku vzduchu,“ uvedla Honsová.

V sobotu bude oblačno, občas déšť nebo přeháňky. Teploměry v noci ukážou 12 až 8 °C, přes den 17 až 21 °C. Vát by měl čerstvý jihozápadní vítr. Nedělní obloha  bude oblačná až zatažená, občas se objeví přeháňky nebo déšť. Noční teploty se budou pohybovat v rozmezí 10 až 6 stupňů. Nejvyšší denní pak mezi 15 až 19 stupni Celsia.

Reklama

Výběr článků

Načítám