Hlavní obsah

Začátek jara bude chladnější, teploty ale rychle zamíří vzhůru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po relativně chladném začátku astronomického jara, které připadá na neděli, začnou v příštím týdnu teploty znatelně stoupat. Ve středu by se mohly dostat až k 17 °C. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„V neděli 20. března startuje astronomické jaro. Nicméně i tento víkend bude sice převážně slunečný, ale teplotně podprůměrný. Konec týdne už u nás bude opět plně pod vlivem tlakové výše se středem nad Severním mořem a od východu sem pronikne studený vzduch od východu,“ popsala Honsová výhled do konce týdne.

V pátek bude zpočátku dne oblačno až zataženo s ojedinělými přeháňkami a ranními minimy mezi 3 a -1 °C. Přes den by mělo být jasno až polojasno s teplotami mezi 8 a 12 °C.

V sobotu a v neděli by mělo převládat jasno až polojasno. Ranní teploty  budou po oba víkendové dny klesat k -2 až -6 °C, v neděli může být ojediněle až -8°C. Přes den se maxima dostanou na 6 až 10 °C.

V pondělí bychom se měli dočkat jasné oblohy a teplot mezi 6 a 10 °C, přičemž ranní minima budou kolísat mezi -1 a -5 °C.

Od úterý se začne oteplovat. Jasnou oblohu doprovodí odpolední teploty mezi 10 a 14 °C. Ráno klesnou na -1 až -5 °C.

První jarní den přináší rovnodennost a oficiální konec zimy

Domácí

Oteplování bude pokračovat i ve středu. Ranní teploty setrvají mezi 0 a -4 °C, aby se přes den podívaly na 13 až 17 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám