Hlavní obsah

Víkend proprší, v neděli se i citelně ochladí

Novinky, alt

Současné podzimní počasí, kdy se střídá déšť se sluncem, ukončí o víkendu vlnící se studená fronta. V neděli se výrazně ochladí a na horách by mohlo i sněžit. Většina víkendu proprší.

Foto: David W Cerny, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„V ranních minimech musíme příští týden počítat ojediněle i s nulou a odpolední teploty se budou v první polovině příštího týdne zastavovat do 10 °C,” popsala Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Do té doby bude ovšem pokračovat dosavadní charakter počasí s teplotami kolem 15 stupňů, někde s polojasnou oblohou, někde s deštěm.

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno, od západu bude oblačnosti více. Ojediněle se objeví přeháňky. Teploty dosáhnou na 12 až 16 stupňů.

V pátek bude počasí podobné, polojasno až oblačno, na severu území ojediněle přeháňky, v noci teploty klesnou na 6 až 10 stupňů, odpoledne ale stoupnou na 16 až 20 stupňů.

V sobotu zůstanou teploty v noci i přes den stejné, polojasná obloha se ale postupně od západu zatáhne a objeví se déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky.

Teploty v noci na neděli zůstanou stejné 6 až 10 stupních, ovšem přes den už se dostanou jen na 9 až 13 stupňů. Bude zataženo až oblačno, s občasných deštěm nebo přeháňkami.

Stejný charakter počasí, tedy zataženo až oblačno s deštěm nebo přeháňkami zůstane i v pondělí, ještě více se ale ochladí. V noci teploty mohou klesnou až na 3 stupně nad nulou, přes den se dostanou maximálně na 6 až 10 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám