Hlavní obsah

Víkend bude chladný a deštivý

Citelné ochlazení, které přinese četnější přízemní mrazíky a odpolední maxima jen mírně nad hranicí 10 stupňů, v následujících dnech připomene, že podzim je definitivně zde. Připravit se musíme i na četné srážky, které budou ve vrcholových partiích hor smíšené, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 4.10.2019 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Chladné severní proudění ve čtvrtek přineslo velkou oblačnost s deštěm či přeháňkami.

„V pátek by mělo být zpočátku dne polojasno až oblačno, později se od severozápadu zatáhne a objeví se občasné přeháňky. Ráno teploty klesnou na 6 až 2 stupně, přičemž se mohou vyskytovat i přízemní mrazíky. Odpolední maxima vystoupají na 10 až 14 stupňů,” uvedla Honsová.

Sobotu orámuje zatažené počasí s přeháňkami a ranními mlhami. Nejnižší teploty se budou nejčastěji pohybovat mezi 7 a 3 stupni, ale ojediněle se mohou opět objevit i přízemní mrazíky. Odpoledne se budou teploty šplhat na 10 až 14 stupňů, nicméně pocitový komfort bude snižovat čerstvý vítr.

Zataženo s přeháňkami či deštěm a ranními mlhami bude i v neděli. Ráno teploty klesnou na 6 až 2, přes den vystoupají na 8 až 12 stupňů.

Patrně nejchladnější ráno by mělo být v pondělí, kdy se dají očekávat četné přízemní mrazíky a ranní minima mezi 5 a 1 stupněm. Přes den by mělo být mezi 7 a 11 stupni.

Globální modely pro úterý prozatím slibují zmenšenou oblačnost a velmi chladné ráno s teplotami mezi 1 a –3 stupni. Přes den by se měla teplota dostat na 8 až 12 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám