Hlavní obsah

Víkend bude chladný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí na konci prvního prázdninového týdne žádné vysoké teploty nepřinese. Dva pracovní dny vetknuté mezi dny volna bude spíše deštivo, na víkend se sice oblačnost protrhá, ale teploty se budou pohybovat jen kolem 20 stupňů Celsia. Novinkám to řekla meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 7.7. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Vlivem chladnějšího severozápadního proudění musí lidé kromě nižších teplot počítat s přeháňkami, po ránu se objeví mlhy. Počasí bude podle Honsové vhodné na sběr hub.

Tropické počasí se v plné síle do Česka vrátí ve druhé polovině července.

Ve čtvrtek bude přes naše území přecházet od severozápadu frontální systém. „V Čechách už bude od rána zataženo až oblačno, postupně na většině území s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle i s bouřkami. Na Moravě a ve Slezsku bude zpočátku dne až polojasno a přibývání oblačnosti až během odpoledne, přeháňky pouze ojediněle,” popsala Honsová.

Teploty v Čechách budou mezi 17 a 21 °C, na východě až 24 °C.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Deštivé počasí bude po celý čtvrtek. Snímek z Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech

V pátek bude oblačno až polojasno, během dne se ojediněle objeví přeháňky, po ránu pak mlhy. Teploty spadnou na 9 až 13 stupňů, přes den se dostanou na 18 až 22 stupňů.

V sobotu bude oblačno až polojasno, na severu se ojediněle mohou objevit přeháňky. Ranní teploty ještě klesnou na 8 až 12 stupňů, přes den budou na hodnotách 19 až 23 stupňů.

Podobné počasí bude i v neděli, tedy oblačno až polojasno, místy s přeháňkami, ojediněle se ale mohou objevit bouřky. Teploty nad ránem zůstanou nízko na 8 až 12 stupních, přes den budou oscilovat kolem 20 stupňů, mezi hodnotami 18 a 22 °C.

Zcela identické počasí se pak očekává v pondělí. Den na to už by se mělo lehce oteplit. V úterý bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Teploty ráno budou stále mezi 7 a 12 stupni, přes den už se ale dostanou na 21 až 25 stupňů.

Ještě více se pak oteplí ve středu, kdy by teploty nad ránem měly vzrůst na 10 až 14 °C, přes den pak na 23 až 27 °C.

Reklama

Výběr článků

Načítám