Hlavní obsah

Vedro vystřídají v sobotu silné bouřky

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) rozšířil výstrahu před velmi vysokými teplotami o varování před silnými bouřkami, které mohou doprovázet přívalové srážky, krupobití a silný vítr.

Foto: Novinky

Výstraha meteorologů před vysokými teplotami

Článek

S teplotami přes 34 stupňů se lidé setkají v pátek v západních a severozápadních oblastech republiky. Jedná se o Prahu, Karlovarský, Ústecký i části Středočeského, Libereckého a Plzeňského kraje.

V dalších českých regionech a rovněž v Jihomoravském a částech Vysočiny, Olomouckého a Zlínského kraje platí mírnější výstraha před vysokými teplotami.

Varování před vysokými teplotami bude ve východní polovině republiky aktuální i v sobotu. Krom Jihomoravského, Zlínského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje bude platit rovněž v částech Vysočiny, Královéhradeckého a Pardubického kraje.

Platnost výstrahy je od 11 do 19 hodin.

V sobotu se přidá výstraha před bouřkami, které mohou doprovázet přívalové srážky s úhrny kolem 45 milimetrů, krupobitím a nárazy větru o rychlosti kolem 70 kilometrů v hodině.

Od 12 do 23 hodin se vztahuje na Vysočinu, Pardubický a Jihomoravský kraj a části Jihočeského, Královéhradeckého kraje. Od 15 do nedělních dvou hodin se mohou silné bouřky objevit v Olomouckém, Zlínském a Moravskoslezském kraji.

Foto: Novinky

Výstraha meteorologů před bouřkami

Reklama

Výběr článků

Načítám