Hlavní obsah

Vedra utnou v neděli bouřky

Novinky, jas

V závěru týdne zažijeme další tropickou epizodu, při níž se odpolední maxima budou šplhat ke 33 stupňům. Příliv teplého vzduchu ukončí v neděli vlnící se studená fronta, po jejímž přechodu se dočkáme i četnějších srážek. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 30.7.2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude pokračovat převládající jasno až polojasno s nejvyššími teplotami mezi 25 až 29 stupni.

Velmi podobně bude i v pátek. Ráno teploty klesnou na 14 až 10 a odpoledne vystoupají na 26 až 30 stupňů. Chladněji bude na severovýchodě republiky, kde se nejvyšší teploty dostanou pouze na 21 až 25 stupňů.

V sobotu bude převážně skoro jasno až polojasno. Noční teploty klesnou na 13 až 9 stupňů, nejvyšší denní teploty vystoupají na 28 až 32 stupňů,“ doplnila Honsová.

Jasno či polojasno bude pokračovat i v neděli. Během odpoledne však začne od západu přibývat oblačnosti a přidají se přeháňky a bouřky, které mohou být ojediněle i silné. Před přechodem fronty se teploty dostanou na 29 až 33 stupňů.

V pondělí bude převládat oblačno s deštěm či bouřkami. V noci teploty klesnou na 17 až 13 stupňů, přes den vystoupají na 20 až 24, na východě ještě na 26 až 30 stupňů.

Oblačné počasí s četnými přeháňkami bude pokračovat i v úterý, kdy se teploty dostanou na 18 až 22, na východě na 22 až 26 stupňů.

Vyvrácené stromy, utržené střechy a desetitisíce domácností bez proudu. V Česku udeřily bouřky

Domácí

Další studená fronta by měla přes naše území přecházet ve středu, kdy bude zpočátku polojasno, později se od západu zatáhne a přidají se srážky. V noci teploty klesnou na 14 až 10, odpoledne vystoupají na 20 až 24 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám