Hlavní obsah

Příští týden bude až 17 °C, také v sobotu padaly rekordy

• Aktualizováno

Příští týden se dají očekávat další rekordní teploty, podle předpovědi by se mohly vyšplhat až na 17 °C a ojediněle ještě výše. Z extrémních mrazů se Česko dostalo rovnou do jara. Na mnoha místech v sobotu teploty přesáhly 14°C, lidé vyráželi na výlety a silnice byly poprvé po zimě plné kol a motorek.

Foto: Adéla Taitlová, Právo

Jaro je tady.

Článek

„Po zadní straně tlakové výše se středem nad jižní Ukrajinou a Černým mořem dnes nad naše území zesiloval příliv teplého vzduchu od jihu až jihozápadu. Příliv se odehrával především ve vyšších vrstvách atmosféry, nicméně zejména na jihu a západě Čech došlo při slunečném počasí k jeho promíchání s vrstvou vzduchu při zemi a díky tomu teploty vystupovaly v této oblasti na 10 až 14 °C,” popsali meteorologové na serveru Infomet.cz.

Nejvyšší teplota byla na stanici Plzeň Mikulka (14,9 °C), a to nezvykle pozdě, kolem 16:20 odpoledne.

Neobvyklé teploty kolem 14 °C hlásily také Dobřichovice, Neumětely, Klatovy, Kašperské hory či Zbiroh. Na stanici Hojsova Stráž a v Příbrami byl tak překročen rekord pro tento den.

Naopak na Moravě jako by zima neskončila. Byla pokryta nízkou oblačností a teploty se pohybovaly jen kousek nad bodem mrazu. Mrzlo v Olomouci, Prostějově, Tišnově i Dukovanech.

Reklama

Výběr článků

Načítám