Hlavní obsah

Týden bude chladný, přijde první sníh

Chladné počasí v tomto týdnu doprovodí i nebezpečné meteorologické jevy, jakými jsou mrznoucí mlhy, náledí či mrznoucí mrholení. Závěr týdne bude bohatý na srážky, které vzhledem k nejvyšším teplotám pohybujícím se kolem nuly budou v řadě případů smíšené či sněhové. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 23.11.2021 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V úterý bude polojasno či jasno. Ráno se ojediněle objeví mrznoucí mlhy či nízká oblačnost. Teploty budou ráno klesat k –1 až –5 °C, přes den se dostanou na 2 až 6 °C, přičemž odpoledne se na severu území zatáhne.

Ve středu by mělo být převážně polojasno, ráno se ojediněle vyskytnou mrznoucí mlhy či nízká oblačnost. Ranní minima klesnou na –1 až –5 °C, přes den bude 2 až 6 °C.

Ve čtvrtek bude převládat zataženo s nízkou oblačností, ojediněle očekáváme i mrznoucí mrholení. Na horách, ojediněle i v nížinách, bude polojasno,” uvedla Honsová s tím, že ráno teploty klesnou na 1 až –3 °C, při vyjasnění až k –5 °C. Přes den se maxima dostanou na 1 až 5 °C, na západě pouze kolem nuly.

V pátek bude převážně zataženo se srážkami, které budou v Čechách od středních poloh sněhové. Na západě republiky by mohlo sněžit i v nížinách. Ranní minima se budou pohybovat mezi 1 a –3 °C, přes den se teploty vyšplhají na 1 až 5 °C, na západě setrvají kolem nuly.

V sobotu bude oblačno až zataženo, místy se vyskytnou přeháňky nebo déšť, od středních poloh většinou půjde o srážky sněhové. Ráno teploty klesnou na 1 až –3 °C, přes den se dostanou na 0 až 4 °C.

V neděli bude oblačno až zataženo místy s přeháňkami, které by měly být sněhové již od středních poloh. Ranní minima setrvají mezi 1 a –3 °C, přes den se rtuť teploměru podívá na 0 až 4 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám