Hlavní obsah

Teploty v týdnu vystoupají až skoro ke 30 stupňům, pršet bude dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nadcházejícím týdnu se dočkáme postupného nárůstu teplot k letním hodnotám. Odpolední maxima by měla kulminovat v pátek, kdy se budou blížit hranici 30 °C. Deštníky se nicméně budou hodit po celý týden, přičemž se mohou objevovat i bouřky, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 30.5. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Po teplotně výrazně podprůměrném víkendu, který připomínal polovinu dubna, půjdou během týdne teploty nahoru. A to nejen v odpoledních maximech, ale i v ranních minimech. Pondělní ranní teploty byly opět nízko, a to zejména na Karlovarsku – v 5 hodin ráno v Karlových Varech teplota klesla k 0,9 °C. Také v úterý po ránu budou teploty klesat jen k 7 až 3 °C a ojediněle se budou tvořit i přízemní mrazíky,“ konstatovala Honsová.

V pondělí bude v průběhu dne postupně přibývat oblačnosti, přičemž na většině území se mohou vyskytovat přeháňky, ojediněle i bouřky. Odpolední teploty se budou pohybovat v intervalu 15 až 19 °C.

Maďarsko zasáhly prudké bouře, padaly obrovské kroupy

Zahraniční

V úterý bude zprvu polojasno, po ránu ojediněle s mlhami. V průběhu dne se opět dočkáme přibývání oblačnosti s deštěm, přeháňkami, ojediněle rovněž s bouřkami. Ráno budou teploty klesat k 7 až 3 °C, odpolední maxima vystoupají na 20 až 24 °C.

Středa nabídne oblačno až polojasno, místy opět s přeháňkami či ojedinělými bouřkami. Ráno teploty spadnou na 11 až 7 °C, přes den se vyhoupnou na 21 až 25 °C.

Ve čtvrtek bude polojasno, během dne přechodně až oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty budou klesat ke 12 až 8 °C, přes den se dostanou na 23 až 27 °C.

Nejteplejším dnem tohoto týdne by měl být pátek. Zpočátku bude převládat polojasno, postupně až oblačno s přeháňkami, deštěm či bouřkami. Ráno teploty klesnou na 15 až 11 °C, odpolední se dostanou na 25 až 29 °C.

Foto: David W Cerny, Reuters

Ilustrační foto.

V sobotu by mělo být oblačnosti více. Převládat bude oblačno, místy s přeháňkami, deštěm, ojediněle i s bouřkami. Polojasno může být pouze přechodně. Ráno minima klesnou k 15 až 11 °C, přes den se dočkáme teplot mezi 22 a 26 °C.

Neděle by měla podle předpovědi nabídnout polojasno až oblačno, místy přeháňky. Ranní teploty zůstanou v intervalu 15 až 11 °C, odpolední maxima se dostanou na 21 až 25 °C.

Novinky se zapojily do projektu Česko si povídá. Chcete se zapojit do diskuze o klíčových tématech, která rozdělují společnost? Odpovězte na následující otázku. Více informací zde

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám