Hlavní obsah

Slunečné počasí s jarními teplotami utnou Velikonoce

Novinky, jas

Zatímco v závěru března se dočkáme příjemných jarních teplot nad hranicí 20 °C, úvod dubna přinese na Velikonoce razantní ochlazení a i do nížin se vrátí sněhové přeháňky. Následně se začnou odpolední teploty opět zvedat, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 29.3.2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Velikonoční týden přinese obrovské teplotní skoky. Po pondělním přechodu teplé fronty k nám bude proudit teplý vzduch od západu a později jihozápadu, přičemž teploty budou v úterý a ve středu stoupat až na 22 °C,” popsala Honsová.

Ve čtvrtek se však kvůli přechodu studené fronty razantně ochladí, což bude souviset se studeným prouděním od severu. „Teploty půjdou dolů místy o více než 10 °C, po ránu budou klesat i lehce pod nulu a místy se mohou sněhové vločky vracet do vyšších, v noci i do středních nadmořských výšek,” dodala Honsová.

V pondělí se v průběhu dne dočkáme od západu ubývání oblačnosti na polojasno až skoro jasno. Nejvyšší denní teploty se dostanou na 13 až 17 °C, na severozápadě až na 19 °C.

V úterý bude převládat jasno až polojasno s ranními minimy mezi 6 a 2 °C a odpoledními teplotami v rozmezí 18 a 22 °C.

Velmi podobně bude i ve středu s tím rozdílem, že ráno teploty klesnou na 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty zůstanou mezi 18 a 22 °C.

Ve čtvrtek bude zpočátku dne jasno až polojasno. Postupně od severozápadu přibývání oblačnosti s deštěm,” popsala meteoroložka s tím, že ranní minima zůstanou mezi 7 a 3 °C a nejvyšší denní teploty vystoupají na 18 až 20 °C. Od západu je však v souvislosti s přechodem fronty nutné počítat s ochlazováním.

Po chladném víkendu teploty opět vyletí vzhůru. Do Velikonoc ale nevydrží

Počasí

V pátek bude oblačno až polojasno s ranními teplotami mezi 4 až 0 °C. Přes den se objeví ojediněle přeháňky, které mohou být od středních poloh sněhové. Odpolední maxima vystoupají již pouze na 8 až 12 °C.

Ještě chladněji bude v sobotu. Převládat bude oblačno až polojasno s ojedinělými přeháňkami, které opět budou od středních poloh sněhové. Ranní teploty klesnou na 2 až -2 °C. Nejvyšší denní vystoupají na 5 až 9 °C.

V neděli se dočkáme převážně polojasné až oblačné oblohy s odpoledními teplotami mezi 8 a 12 °C. Ranní minima setrvají mezi 2 a -2°C.

V příštím týdnu by se měly nejvyšší denní teploty začít opět zvedat a v úterý by se již měly dostávat přes 15 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám