Hlavní obsah

Slunce si užijeme dosyta, pršet stále nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr pracovního týdne bude teplý, během víkendu se však začne postupně ochlazovat a v úvodu příštího týdne bude počasí u nás ovlivňovat chladné severovýchodní proudění. Na výraznější srážky však zatím můžeme zapomenout. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 16.4. 2020 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Zatímco do pátku bude počasí ovlivňovat teplý vzduch od západu, o víkendu se proudění změní na chladné severovýchodní.

Ve čtvrtek bude převážně jasno či polojasno s nejvyššími teplotami mezi 19 a 23 stupni.

Stejná odpolední maxima lze očekávat i v pátek. Opět bude převládat jasno až polojasno s ranními minimy mezi 7 a 3 stupni.

V sobotu bude opět jasno až polojasno, na jihozápadě může být oblačnosti více a objevit se mohou i přeháňky. Ráno teploty klesnou na 6 až 2 stupně, odpolední vystoupají na 15 až 19 stupňů,” uvedla Honsová.

Počasí s minimem oblačnosti vydrží i v neděli. Výjimkou bude sever území, kde se může vytvářet kupovitá oblačnost a může tam být až zataženo. Ráno teploty klesnou na 4 stupně až nulu, odpoledne vystoupají na 13 až 17 stupňů.

Jasno až polojasno bude dominovat i v pondělí, kdy by se ranní minima měla pohybovat v intervalu 2 a –2 stupňů, zatímco odpoledne by se rtuť teploměru mohla šplhat k 10 až 14 stupňům.

Výhled na úterý a středu slibuje i nadále zmenšenou oblačnost, ranní minima kolem nuly a odpolední teploty do 15 stupňů.

Sucho už se zase hlásí, v řekách je málo vody

Počasí
Foto: Michaela Říhová, ČTK

Mnoho lidí využívá teplé počasí k odpočinku v přírodě. Snímek byl pořízen 12. dubna 2020 v Praze-Modřanech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám