Hlavní obsah

Silvestr bude teplý, v polovině ledna udeří mráz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátkem ledna se denní teploty stále udrží nad nulou na většině území ČR. Až okolo poloviny ledna meteorologové čekají mráz.

Foto: Martin Buček

Sněžná děla chrlí od soboty sníh v krkonošské Malé Úpě.

Článek

Oblačná a zatažená neděle přinese denní teploty kolem -3 až +1 °C. V pondělí má být polojasno až oblačno, večer místy až jasno. Nejnižší noční teploty -4 až -8 °C a nejvyšší denní -1 až +3 °C.

V úterý se čeká jasno až polojasno, od severozápadu oblačno až zataženo, ojediněle přeháňky. V noci asi 0 až -4 °C, přes den ale až 5 °C, na Moravě a ve Slezsku dokonce 8 °C.

Podobně i středa nabídne noční teploty kolem nuly, ale denní kolem  4 °C, na jihovýchodě až 6 °C. Ve čtvrtek se vyjasní nebe, v noci klesnou teploty na -2 až -6 °C, přes den vystoupají na 2 až 6 °C.

Příští víkend má být +1 až -4 °C v noci a nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Od severozápadu postupně přijde oblačnost a místy déšť.

Leden by měl být celkově průměrný. Nejchladněji bude asi kolem poloviny ledna, kdy by se týdenní průměr nejnižších nočních teplot měl pohybovat kolem -5 °C. Týdenní průměry nejvyšších denních teplot budou první dva týdny kolem +2 °C, ve třetím a čtvrtém týdnu kolem +1 °C.

Srážkově bude období mírně podprůměrné a nejméně srážek se čeká v prvním týdnu.

Dlouhodobá předpověď nemůže určit konkrétní teploty na konkrétní dny, ani nemůže postihnout krátkodobé výkyvy a drobné regionální odlišnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám