Hlavní obsah

Ranních mlh a nízké oblačnosti se nezbavíme

Inverzní počasí s nízkou oblačností a četnými mlhami naruší v sobotu rozpadající se studená fronta, která přinese četné přeháňky či déšť. Odpolední maxima v nejbližších dnech nepřekročí hranici 10 °C, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 11.11.2021 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek se přes den místy dočkáme polojasné oblohy. Odpolední maxima se dostanou na 6 až 10 °C. Tam, kde se nízká oblačnost udrží, zůstane teplota kolem 5 °C.

„Martin tak letos opět na bílém koni nepřijede. Za posledních 20 let bylo na sv. Martina nejtepleji v roce 2015 – v odpoledních maximech až 16 °C. Naopak nejchladněji bylo v letech 2011 a 2016 s teplotami do 4 °C. V pražském Klementinu byla nejvyšší teplota na sv. Martina naměřena v roce 1977 17,3 °C. Naopak nejchladněji bylo v roce 1908 s teplotou –9,6 °C,” připomněla Honsová historický kontext

V pátek bude převládat zataženo s nízkou oblačností, případně mlhavo. Ráno teploty klesnou na 4 až 0 °C, při vyjasnění na –2 °C. Přes den může být místy jasno až polojasno s teplotami mezi 6 a 10 °C. Tam, kde se nízká oblačnost udrží, se budou teploty pohybovat pouze kolem 5 °C.

V sobotu bude zataženo nízkou oblačností a mlhavo. Během dne v Čechách přibývání vysoké oblačností, postupně na většině území přeháňky nebo slabý déšť. Na východě území během odpoledne ojediněle až polojasno,” uvedla Honsová s tím, že ranní minima klesnou na 4 až 0 °C a odpolední vystoupají na 4 až 8 °C.

Zataženo až oblačno s ojedinělými přeháňkami bude převládat rovněž v neděli. Nejnižší ranní teploty klesnou na 4 až 0 °C, odpolední vystoupají na 5 až 9 °C.

Do konce listopadu se moc neochladí

Počasí

Oblačné počasí bude pokračovat i v pondělí. Místy se je třeba počítat s mlhami. Ráno budou teploty klesat na 5 až 1 °C, odpolední se dostanou na 5 až 9 °C.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

V úterý i ve středu bude shodně zataženo s nízkou oblačností, během dne se místy dočkáme i polojasné oblohy. Nejnižší ranní teploty se budou pohybovat v intervalu 4 až 0 °C, při vyjasnění klesnou až k –2 °C. Odpoledne se maxima dostanou na 6 až 10 °C, tam, kde se nízká oblačnost nerozpustí, to bude pouze kolem 5 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám