Hlavní obsah

Jaro má zpoždění, od půlky týdne už by ale velká zima přijít neměla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nynější chladné počasí by ve druhé polovině příštího týdne mělo pominout a poté se má až do konce měsíce jen oteplovat. Plyne to z dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Teploty budou do konce března pozvolna stoupat, v první polovině dubna už neočekáváme výraznější kolísání teplot mezi jednotlivými týdny. Jinak by se měly teploty ve všech předpovědních týdnech pohybovat kolem obvyklých hodnot po tuto roční dobu,” uvedli meteorologové. Průměrná celodenní teplota pro toto období je 6 stupňů.

Po současném chladném víkendu, kdy meteorologové předpovídají na noc až -10 stupňů Celsia a přes den ne více než 5 stupňů, se v polovině příštího týdne odpolední maxima začnou dostávat i nad deset stupňů. O příštím víkendu by mohly dosáhnout až na 15 stupňů. Následující týden, tedy do 29. března do 4. dubna se bude dále oteplovat.

První dva dubnové týdny by měly být teplotně průměrné.

Co se srážek týče, bude jich nadcházející dva týdny spíše průměrné až podprůměrné množství, pak jich začne podle modelu přibývat a velmi deštivý by měl být týden od 12. do 18. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám