Hlavní obsah

O víkendu se ukáže léto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během nadcházejícího víkendu se díky oblasti vysokého tlaku vzduchu, která bude ovlivňovat počasí u nás, dočkáme návratu slunečného počasí s letními teplotami, které budou stoupat až k 29 °C. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 9.6. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Hned v pondělí ale bude přes Česko přecházet další studená vlnící se fronta a připravit se musíme opět na srážky, bouřky a ochlazení,” dodala meteoroložka.

Čtvrtek bude nejchladnějším dnem celého týdne. Převládat bude zataženo až oblačno, nejprve místy, posléze na celém území s deštěm či přeháňkami. Na východě, kde meteorologové očekávají nejintenzivnější srážky, se mohou objevit i bouřky. Teploty se dostanou nejvýše na 17 až 22 °C.

V pátek bude zataženo až oblačno, zpočátku dne na jihovýchodě území místy, postupně ojediněle déšť nebo přeháňky. Odpoledne a večer až polojasno a přeháňky pouze ojediněle. Ranní teploty klesnou na 15 až 11 °C, přičemž na západě bude chladněji. Denní teploty vystoupají na 20 až 24 °C,” uvedla Honsová.

V sobotu již bude převážně jasno až polojasno, pouze v oblasti Jeseníků a Beskyd může být zprvu i oblačno. Ranní minima sestoupí k 12 až 8 °C, přes den se dočkáme teplot v intervalu 22 až 26 °C.

Nejinak tomu bude v neděli. Převládající jasno až polojasno doplní ráno teploty mezi 14 a 10 °C, zatímco přes den se maxima dostanou na 25 až 29 °C. Na horách se při přechodně zvětšené oblačnosti mohou vyskytnout přeháňky.

Od pondělí do středy bude velmi podobně. V pondělí postupně od západu nahradí převládající polojasno velká oblačnost s deštěm, přeháňkami či bouřkami. Ráno teploty klesnou na 15 až 11 °C, přes den vystoupají na 20 až 24 °C.

Jasno či polojasno bude dominovat i v úterý, pouze při přechodně zvětšené oblačnosti  se ojediněle vyskytnou přeháňky. Ranní minima se budou pohybovat mezi 11 a 7 °C, přes den se teploty dostanou opět na 20 až 24 °C.

Středa nabídne prakticky stejné počasí s tím rozdílem, že ráno budou minima klesat ke 14 až 10 °C, zatímco přes den by se již teploty měly dostat na 22 až 26 °C.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Ilustrační foto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám