Hlavní obsah

O víkendu se připomene léto

Novinky, Jaroslav Soukup

První zářijový týden nabídl v úvodu četné a vydatné srážky, chladná rána a o víkendu chystá příjemné letní teploty. Ty však již v průběhu neděle vystřídá studená fronta, která přinese více oblačnosti i srážek. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 3.9.2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„V úterý na východě území vydatně pršelo – v Jeseníku za 24 hodin napršelo 90 milimetrů, přičemž zářijový dlouhodobý srážkový normál let 1981–2010 je 58 milimetrů. Středeční ráno bylo studené – na Šumavě klesala teplota až k –2,5 °C, v Karlových Varech k 2,7 °C,” konstatovala Honsová s tím, že v pátek a v sobotu se naopak dočkáme letních teplot.

Ve čtvrtek bude převážně polojasno. Na východě se mohou ojediněle objevit přeháňky. Teploty by se měly dostat na 18 až 22 °C.

V pátek bude polojasno, od severozápadu oblačno s přeháňkami. Noční teploty klesnou na 12 až 8, denní vystoupají na 21 až 25 °C.

V sobotu bude většinou polojasno, od severozápadu až oblačno, ojediněle s přeháňkami. Ráno se místy objeví mlhy,” uvedla Honsová s tím, že v noci teploty klesnou na 14 až 10 a přes den stoupnou na 23 až 27 °C.

V neděli by již mělo být oblačnosti více. Objeví se přeháňky a ojediněle rovněž bouřky. Noční minima zůstanou mezi 14 a 10 °C, odpolední teploty vystoupají na 19 až 23 °C.

Počasí se zvětšenou oblačností a přeháňkami bude pokračovat i v pondělí. V noci klesnou teploty na 13 až 9 °C, přes den bude nejčastěji mezi 16 a 20 °C.

V úterý se dočkáme polojasné oblohy a teplot v rozmezí 18 až 22 °C, ve středu by již mělo být oblačnosti méně a teploty vystoupají na 21 až 25 °C.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám