Hlavní obsah

Nahoru dolů. Víkendová horka rychle pominou

Novinky, jas

Teplotní skoky posledních dnů budou pokračovat a koncem týdne se tak znovu dočkáme teplot atakujících hranici 30 °C. Nebudou však mít dlouhého trvání, neboť v úvodu příštího týdne dorazí další studená fronta, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamerVideo: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude převládat oblačno, přechodně i polojasno s teplotami mezi 20 a 24 stupni Celsia.

Velmi podobně bude i v pátek, ranní teploty klesnou na 15 až 11 °C, odpolední vystoupají na 20 až 24 °C.

„Počasí u nás bude o víkendu ovlivňovat oblast vysokého tlaku vzduchu, takže bude převládat malá oblačnost – v neděli se mohou, zejména na západě území, tvořit lokální přeháňky nebo bouřky,” nastínila Honsová výhled na další dva dny.

V sobotu bude převážně polojasno, ojediněle se objeví přeháňky. Ranní minima zůstanou mezi 15 a 11 °C, odpolední vystoupají na 23 až 27 °C.

Opět se oteplí, příští týden zaprší

Počasí

Polojasná obloha bude převažovat i v neděli, přičemž na západě může být během dne až oblačno. Ráno teploty klesnou na 16 až 12 °C, odpolední se dostanou na 25 až 29 °C. Ojediněle se vyskytnou přeháňky či bouřky.

V pondělí bude oblačno, během dne dojde k dalšímu přibývání oblačnosti, postupně se na většině území vyskytne déšť, přeháňky, místy i bouřky,” uvedla meteoroložka.

Ranní teploty setrvají v intervalu 16 a 12 °C, odpolední vystoupají na 21 až 25, na východě ještě až na 29 °C.

S oblačnou oblohou, místy i s deštěm či přeháňkami, na východě i s bouřkami, je třeba počítat v úterý. Ranní minima zůstanou mezi 16 a 12 °C. Přes den se vyšplhají na 20 až 24, na východě až na 26 °C.

Podobné to bude i ve středu, byť přechodně může být i polojasno. Ráno teploty budou klesat na 14 až 10 °C, odpoledne vystoupají na 19 až 23 °C.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Ilustrační foto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám