Hlavní obsah

Nadprůměrné teplo očekávají meteorologové až do poloviny září

Nadprůměrně teplé počasí by mohlo v Česku trvat ještě následující čtyři týdny, plyne z výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Teplý bude zcela jistě tento týden, během těch dalších by teploty měly být nadprůměrné až průměrné.

Foto: Jon Nazca, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„První týden bude teplotně nadprůměrný s minimálními nočními teplotami kolem 15 °C, v noci na čtvrtek a pátek kolem 18 °C. Maximální denní teploty budou ve čtvrtek kolem 32 °C,“ uvedl ČHMÚ.

Následně se v sobotu za zvlněnou studenou frontou bude ochlazovat na teploty kolem 23 stupňů. V průběhu dalšího týdne by ale opět měly vzrůst.

Čekají nás další vedra, bude až 35 stupňů

Domácí

„Další dva týdny (od 22. 8. do 4. 9.) vychází nadprůměrné až průměrné. Poslední týden (od 5. 9. do 11. 9.) by měl být teplotně průměrný až slabě nadprůměrný s minimálními teplotami kolem 12 °C a nejvyššími kolem 23 °C,“ dodali meteorologové.

Co se srážek týče, budou následující čtyři týdny průměrné. Nejvíce by mělo napršet tento týden, úhrny by mohly být až 25 milimetrů. Podobný by měl být poslední týden výhledu (5. 9. až 11. 9.). Ve dvou týdnech mezi nimi by úhrny měly být vždy kolem 12 milimetrů.

Letní vedra ničí řeky v Evropě

Evropa

Dlouhodobý výhled zveřejňuje ČHMÚ každý týden na následující čtyři týdny. Nejde o přesnou předpověď, ale o vyjádření očekávaného trendu ve vývoji počasí a celkového charakteru předpovědních období.

Reklama

Výběr článků

Načítám