Hlavní obsah

Na závěr týdne dorazí tropy

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr týdne přinese tropické teploty, které ukončí až pondělní přechod studené fronty. Počasí vhodné ke koupání nicméně budou doplňovat přeháňky a bouřky, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 12.8. 2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Čtvrtek bude jediným dnem týdne, který se obejde beze srážek, a to díky tlakové výši, která bude postupovat přes naše území dále k jihovýchodu. Od pátku už musíme místy počítat s přeháňkami a ojediněle i s bouřkami, které mohou být doprovázené přívalovým deštěm a krupobitím,” konstatovala Honsová.

Ve čtvrtek bude převážně jasno či skoro jasno s odpoledními teplotami mezi 24 a 28 °C.

Koupání a plavání v Praze: Tipy kam vyrazit k vodě

Tipy na výlety

V pátek může být oblačnosti více a v Čechách se v průběhu dne mohou místy objevit přeháňky či bouřky. Ráno teploty klesnou na 16 až 12 °C, odpolední maxima vystoupají na 27 až 31 °C.

V sobotu bude polojasno nebo skoro jasno, během dne může být místy až oblačno a ojediněle se objeví přeháňky a bouřky,” uvedla meteoroložka s tím, že odpolední teploty se dostanou na 26 až 30, na jihu Moravy dokonce na 33 °C. Ranní minima klesnou na 18 až 14 °C.

V neděli by mělo být převážně jasno či polojasno, ráno s teplotami mezi 19 a 15 °C. Během dne se mohou místy vyskytovat přeháňky či bouřky. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 24 až 28, na východě až 32 °C.

Více oblačnosti bude dle předpovědi v pondělí. Převládat bude polojasno až oblačno, místy opět s přeháňkami či bouřkami, které se budou častěji  vyskytovat při přechodu zmíněné studené fronty. Ranní teploty klesnou na 18 až 14 °C, odpolední maxima vystoupají na 24 až 28, místy až 30 °C.

Na koupaliště jen prověření, testy personálu přitom dobrovolné

Domácí

V úterý a ve středu by mělo být převážně oblačno, místy s přeháňkami či bouřkami. Ranní teploty klesnou na 18 až 14 °C, odpolední vystoupají po oba dny na 22 až 26 °C.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Teploty opakovaně vystoupají nad tropickou třicítku (ilustrační foto)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám