Hlavní obsah

Na víkend se citelně ochladí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Déšť, mlhy a citelné ochlazení nás budou provázet během prvního srpnového víkendu. Především rána budou chladná, teploty klesnou na některých místech k pouhým 10 stupňům, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress. První srpnový týden se sice oteplí, ovšem deštníky budou potřeba během všech pracovních dnů příštího týdne.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 1.8.2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Po středečním přechodu studené fronty se do Česka nasouvá vysoký tlak, takže teploty by měly být ve čtvrtek vyšší. Bude ale pofukovat mírný vítr a nebude tak vysoká vlhkost,“ uvedla Honsová. Ve čtvrtek by mělo být polojasno s teplotami 24 až 28 stupňů. Na severu a v horských oblastech by se odpoledne měly objevit přeháňky a bouřky.

Také pátek by měl být ještě polojasný s poměrně vysokými teplotami. Ranní interval by se měl pohybovat mezi 16 a 12 stupni, odpolední mezi 23 a 27 stupni. Ojediněle se objeví bouřky a přeháňky.

Víkend bude ovšem oblačný až zatažený. V sobotu by mělo na celém území buď pršet, nebo se objeví přeháňky a bouřky. Oblačnost by měla ubývat až večer. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 16 a 12 stupni, odpolední mezi 20 a 24 stupni.

Stejný ráz počasí bude provázet i neděli, ranní teploty by měly ovšem ještě trochu klesnout, na 14 až 10 stupňů, odpoledne se pak dostanou na 21 až 25 stupňů.

Začátek nového pracovního týdne by měl přinést částečný zlom. Odpolední teploty by měly stoupnout, ranní už zůstanou nižší. V pondělí se ráno rtuť teploměru vyšplhá jen na 15 až 11 stupňů, odpoledne na 23 až 27 stupňů. Mělo by být oblačno až polojasno, ale čekají nás přeháňky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

„Podobné počasí bude přetrvávat i v následujících dnech. Kde bude více pršet, tam se po ránu objeví mlhy. Určitě ale budeme potřebovat po všechny dny deštníky,“ dodala Honsová.

Reklama

Výběr článků

Načítám