Hlavní obsah

Na Moravě a východě Čech hrozí záplavy, varovali meteorologové

• Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varoval před vydatným deštěm, který může opět zvednout hladiny některých řek. Povodně hrozí na Moravě a severovýchodě Čech. Meteorologové zároveň uvedli, že v neděli již nehrozí povodně v Česku, před kterými varovali dříve.

Foto: ČHMÚ

Výstraha ČHMÚ před deštěm a povodněmi

Článek

Výstraha platí od pondělního rána do úterního odpoledne pro většinu území Moravskoslezského a Zlínského kraje, kde hrozí druhý stupeň povodňové aktivity. Stejně tak ale výstraha před vydatným deštěm platí na východě Jihomoravského a Olomouckého kraje.

Krátkodobě nelze podle meteorologů vyloučit ani dosažení třetího, tedy nejvyššího stupně povodňové aktivity. Voda v některých řekách se tak může vylévat do okolní krajiny.

Hlásili déšť a u nás nic! Jak je to nyní s předpovědí srážek?

Počasí

V pondělí totiž počasí ovlivní fronta přecházející ze severního Jadranu k severovýchodu, která do Česka přinese déšť. Na východě Moravy může za 24 hodin spadnout až 50 litrů vody na metr čtvereční.

Vydatný déšť v uplynulých dnech způsobil vzestup hladin na první, místy i druhý povodňový stupeň na jihovýchodě Čech, ve středních Čechách a na severu Moravy se Slezskem. V neděli kolem 13:00 platil první stupeň už jen na šesti místech v Praze a středních Čechách.

Zvýšené hladiny řek klesají, pršet má na východě republiky

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám