Hlavní obsah

Meteorologové varují před silným větrem

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) doplnil nyní platnou výstrahu před sněžením a ledovkou o varování před silným větrem. Ten bude hrozit od pátku až do pondělí. Na horách může dosahovat rychlosti až 110 kilometrů v hodině.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Ilustrační foto

Článek

Silný jihovýchodní vítr bude mít podle meteorologů v nárazech rychlost kolem 70 kilometrů v hodině v nížinách a kolem 110 kilometrů v hodině v horských oblastech.

Sníh a ledovku vystřídá o víkendu silný vítr. A oteplí se až na 10 stupňů

Počasí

Výstraha platí pro většinu České republiky s výjimkou Prahy, Karlovarského a Plzeňského kraje. V případě Ústeckého, Středočeského, Libereckého a Jihočeského kraje se varování vztahuje pouze na některé okresy.

V platnost vstoupí o čtvrteční půlnoci, pouze v případě středních a jižních Čech posunuli meteorologové začátek až na pátečních 21:00.

Až do čtvrtečních 22:00 platí už dříve vydané varování před sněžením. Podle meteorologů by mohlo napadnout až 15 centimetrů sněhu. Do půlnoci pak platí výstraha před ledovkou.

Kalamita na silnicích, první sníh způsobil desítky nehod

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám