Hlavní obsah

Meteorologové upřesnili, kde budou silné bouřky. Na východě čekají vydatný déšť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meteorologové v pátek upřesnili výstrahu před silnými bouřkami, které hrozí v části Čech, a doplnili ji o varování před vydatným deštěm na východě republiky. I nadále zůstává v platnosti varování před nebezpečím vzniku požárů.

Foto: Windy

Výhled bouřek nad Českem v pátek v 17 hodin

Článek

Silné bouřky se začnou objevovat v pátek odpoledne na jihozápadě Čech. Od 16 hodin až do sobotní 1:00 hrozí silné bouřky v Karlovarském, Jihočeském, Plzeňském kraji a v částech Středočeského a Ústeckého kraje.

Od 23:00 do sobotních 3:00 se varování rozšíří na Prahu a zbytek Středočeského i Ústeckého kraje. Platit bude rovněž v částech Pardubického kraje a Vysočiny.

V bouřkách hrozí přívalové srážky kolem 40 milimetrů, kroupy o velikosti kolem 2 centimetrů a nárazy větru o rychlosti kolem 70 kilometrů v hodině.

Varování před vydatným deštěm se od sobotního rána přesune do částí Olomouckého, Moravskoslezského a Zlínského kraje.

„Od sobotního rána do nedělního dopoledne očekáváme na severovýchodě vydatný déšť s celkovým úhrnem 20 až 60 milimetrů. Nejvíce srážek spadne na severních návětrných svazích Jeseníků a Beskyd,“ uvedli meteorologové.

V Čechách platí až do odvolání také varování před požáry.

Reklama

Výběr článků

Načítám