Hlavní obsah

Listopadová šeď bude pokračovat, po víkendu se výrazně ochladí

Novinky, Jaroslav Soukup

Chladné a mlhavé počasí bude pokračovat i v dalších dnech. Během víkendu pronikne na naše území chladnější vzduch od severu až severovýchodu a v úvodu příštího týdne by se měly nejvyšší denní teploty pohybovat nejvýše kolem nuly. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamerVideo: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„I nadále musíme počítat po ránu s mrznoucími mlhami, s námrazou, při mrznoucích srážkách s tvorbou ledovky a od středních poloh by nás neměly překvapit ani sněhové vločky. Jedná se o klasické počasí tzv. kateřinského chladna,” popsala Honsová vývoj počasí.

S nízkou oblačností a místy rovněž mrznoucími mlhami musíme počítat již ve čtvrtek, byť ojediněle se může během dne i vyjasnit. Přes den se teploty dostanou na 0 až 4 °C, při zmenšené oblačnosti až na 6 °C.

Mlhavé bude i páteční ráno. Převládat bude nízká oblačnost, místy se na severu objeví mrholení či slabé sněžení.  Jinde se naopak může oblačnost protrhat. Noční minima klesnou na 2 až –2 °C, při vyjasnění až na –6 °C. Přes den se teploty dostanou na 0 až 4 °C. Tam, kde bude oblačnosti méně, se teploty dostanou až na 8 °C.

Dlouhodobé sucho v Česku je dočasně zažehnané

Domácí

V sobotu bude zataženo s nízkou oblačností, či mlhavo. Místy se objeví mrholení nebo slabý déšť, který bude místy i mrznoucí,” uvedla Honsová, podle níž v noci klesnou teploty na 3 až –1 °C, při vyjasnění až na  3 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 0 až 4 °C.

Neděle nabídne zprvu převládající zataženo s nízkou oblačností a nočními teplotami mezi 0 a –4 , při vyjasnění až –6 °C. Přes den se postupně dočkáme jasné až polojasné oblohy a teplot mezi 0 a 4 °C.

V pondělí bude zpočátku oblačno až zataženo s nočními teplotami mezi –4 až –8 °C. Přes den by mělo být oblačnosti méně, nejvyšší teploty se dostanou na –4 až 0 °C.

Úterní mlhavé ráno s minimy mezi –4 až –8 °C vystřídá přes den jasno až polojasno s teplotami od –4 do 0 °C.

Ve středu by mělo být oblačno až polojasno, na východě republiky se místy objeví sněžení či sněhové přeháňky. V noci teploty klesnou na –2 až –6 °C, přes den se dostanou na –2 až 2 °C, přičemž na východě to může být až 6 °C.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám