Hlavní obsah

Letní teploty se neloučí, víkend bude zalitý sluncem

Novinky, kov

Velmi teplé jihozápadní proudění, které přináší do Česka výrazně nadprůměrné teploty, ukončí během čtvrtečního dne slabá vlnící se studená fronta. Hned o víkendu se k nám ale rozšíří okraj tlakové výše, takže víkend už bude opět ve znamení letních teplot – tedy takových, kdy maxima budou šplhat na 25 stupňů Celsia. Pro Novinky to uvedla meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Náplavka v Praze (ilustrační foto)

Článek

Ledoví muži tak letos budou ve znamení letních teplot a ani nejnižší ranní teploty nebudou zpravidla klesat pod 6 stupňů. „V příštím týdnu se budou při přechodně zvětšené oblačnosti místy vyskytovat přeháňky, ojediněle i bouřky, ale nejvyšší odpolední teploty budou kulminovat až na 25 stupních,” uvedla Honsová.

Ve čtvrtek - ještě před přechodem vlnící se studené fronty - budou odpolední teploty kulminovat vysoko, na 22 až 27 stupních Celsia, na jihovýchodě až na 29 stupních.

„Bude polojasno až oblačno, během dne se místy dostaví přeháňky a bouřky. Foukat bude čerstvý západní vítr s nárazy o rychlosti kolem 55 km/h,” přiblížila Honsová.

V pátek bude oblačno, na jihu území déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Na severu území polojasno. Během dne budou srážky ustávat. Ranní teploty se budou pohybovat v intervalu 13 až 9 stupňů, denní vystoupají na 21 až 25 stupňů.

V sobotu i v neděli lze čekat jasno až polojasno, po ránu ojediněle mlhy. Ranní teploty po oba dny 10 až 6 stupňů, denní 21 až 25 stupňů Celsia.

V pondělí v úterý i ve středu bude počasí podobné - jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti se ojediněle objeví přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 10 až 6 stupňů. Denní maxima 21 až 25 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám