Hlavní obsah

Dvacítky nikde, čekejme spíš bouřky

Novinky, coe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí do konce tohoto týdne se nebude vymykat tomu, na co jsme si za poslední dny už museli chtě nechtě zvyknout. Teploty budou podprůměrné, přes den zaprší, objeví se i bouřky. Předpověď počasí Novinkám představila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamerVideo: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Přes naše území bude postupovat tlaková níže z Baltského moře. Oblačnosti a srážek začne částečně ubývat úderem 1. června – to startuje meteorologické léto, ale teploty půjdou nahoru jen pozvolna,“ řekla Novinkám Honsová, podle níž podobně studený start června přinesl naposledy rok 2014.

Ve čtvrtek můžeme očekávat oblačno až polojasno, během dne až zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkami. Ranní maxima se budou pohybovat mezi 10 až 6 stupni, odpolední mezi 13 až 17 stupni Celsia.

Také pátek bude oblačný až zatažený, odpoledne místy s přeháňkami. Ranní teploty vystoupají nejvýše k devíti a odpolední k 17 stupňům Celsia.

Oblačnou oblohu můžeme čekat také v sobotu, kdy se na většině území objeví déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní maxima budou mezi 8–4 stupni, odpolední pak mezi 13–17 stupni Celsia.

Podobný charakter počasí očekávejme i v neděli. Obloha zůstane oblačná až polojasná, místy se objeví přeháňky, ojediněle se vyskytnou bouřky. Ranní teploty nepřesáhnou 8 stupňů, odpolední 18 stupňů Celsia.

Také příští pondělí zůstane obloha oblačná až polojasná, místy s přeháňkami, ojediněle s bouřkami. V úterý odpoledne můžeme čekat mírný nárůst teploty, rtuť teploměru vystoupá až ke 20 stupňům. O něco tepleji má být i ve středu, kdy odpolední maxima dosáhnou 22 stupňů Celsia, stále však má být oblačno až polojasno s přeháňkami.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Reklama

Výběr článků

Načítám