Hlavní obsah

Dnešek je nejteplejší den týdne, o víkendu častěji zaprší

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtek bude nejteplejším dnem tohoto týdne. V pátek přejde přes naše území studená fronta, která přinese v sobotu srážky. Postupně se bude ochlazovat, ale i v první polovině příštího týdne zůstanou odpolední teploty relativně příjemné. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 22.10.2020 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Čtvrtek bude nejteplejším dnem týdne a zřejmě i nejteplejším dnem do konce letošního roku – ještě tepleji bylo 22. října v roce 1989, tehdy v pražském Klementinu teplota vystoupala k 21,7 °C,” připomněla Honsová.

Tentokrát by se ve čtvrtek měly teploty dostat v maximech na 20 °C. Bude převážně polojasno, odpoledne a večer na severozápadě republiky až oblačno.

V pátek bude převážně oblačno až zataženo, postupně od severozápadu s deštěm nebo přeháňkami. Na východě území zpočátku dne až polojasno a místy mlhy nebo nízká oblačnost,” uvedla Honsová s tím, že noční teploty klesnou na 10 až 6 °C, nejvyšší denní 14 až 18 °C.

Oblačno až zataženo s deštěm či přeháňkami bude zpočátku dne panovat i v sobotu. Místy se mohou objevit i mlhy. Noční teploty klesnou na 10 až  6 °C. V průběhu dne se dočkáme ubývání oblačnosti a odpoledních teplot mezi 13 a 17 °C.

„V noci ze soboty na neděli se letní čas mění na zimní, tj. ve 3 hodiny ráno se ručička hodin vrátí na 2. hodinu ranní,” připomněla Honsová.

V neděli bude převážně polojasno až oblačno. Ráno místy s mlhami a nejnižšími teplotami mezi 6 a 2 °C. Přes den se teploty dostanou na 12 až 16 °C.

V pondělí ráno se místy objeví mlhy, přes den bude zpočátku polojasno, později odpoledne až oblačno a zataženo s občasným deštěm či přeháňkami. V noci teploty klesnou na 6 až 2 °C, denní maxima vystoupají na 10 až 14, na západě republiky však pouze k 7 °C.

Oblačno s občasnými přeháňkami bude i v úterý. Místy se opět vyskytnou mlhy či nízká oblačnost. V noci klesnou teploty na 7 až 3 °C, přes den zůstanou v intervalu mezi 10 a 14 °C.

S občasnými deštěm či přeháňkami a zataženou oblohou je potřeba počítat i ve středu, na níž připadá Den vzniku samostatného československého státu. Noční minima klesnou na 7 až 3 °C, přes den teploty setrvají mezi 10 a 14 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám