Hlavní obsah

Bouřky a intenzivní deště jen tak neskončí, hladiny řek se zvednou, varovali meteorologové

• Aktualizováno
Novinky, jas

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) rozšířil výstrahu před bouřkami, vydatným deštěm i vzestupem hladin řek. Vydatné srážky meteorologové očekávají na jihu a jihozápadě republiky a rovněž vzestupy hladin budou hrozit ve více oblastech.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 13.5.2021 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Výstraha před bouřkami platí do půlnoci na pátek v Olomouckém a Moravskoslezském kraji a rovněž v částech Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického a Zlínského kraje. Mohou být doprovázeny srážkovými úhrny kolem 40 milimetrů a krupobitím.

Vydatné srážky zasáhnou kraje Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský, Jihomoravský i části Ústeckého, Středočeského, Pardubického kraje a Vysočiny.

Během 24 hodin může podle meteorologů napršet i přes 50 milimetrů srážek. Varování bude v platnosti až do pátečních 9 hodin.

V důsledku srážek i tání sněhu v horských oblastech může v mnoha oblastech republiky dojít ke vzestupům hladin řek. Varování platí do pátečních 18 hodin pro kraje Jihočeský, Moravskoslezský i části Vysočiny, Plzeňského, Středočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého a Zlínského kraje.

V Pardubickém, Královéhradeckém a Olomouckém kraji mohou některé toky vystoupat až na druhý stupeň povodňové aktivity.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Kombinovaný radarovo-srážkoměrný odhad srážek za 24 hodin.

Foto: ČHMÚ

Výstraha ČHMÚ před deštěm a bouřkami.

Reklama

Výběr článků

Načítám