Hlavní obsah

Babí léto se nekoná. Teplo bude, ale obloha se zatáhne

Nadcházející týden zůstane teplotně příjemný, ovšem s uplynulým víkendem bude mít společné právě jen ty teploty. Obloha zůstane převážně oblačná až zatažená s přeháňkami. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Špačci se s končícím létem houfují a odlétají do teplejších krajů.

Článek

Dnes v 9:49 ráno začal astronomický podzim a raně podzimní bude i počasí. Ač bude teplo, žádného babího léta se právě kvůli zatažené obloze nedočkáme. „Nejvyšší teploty se budou dostávat k 20 stupňům, a ani rána už nebudou tak studená,” řekla Honsová.

V pondělí bude oblačno až zataženo, přechodně, zejména na severu území, polojasno. Během dne se kvůli přechodu studené fronty objeví místy déšť. Teploty se dostanou na 16-20 stupňů.

V úterý nad ránem se objeví mlhy, teploty budou 9 až 13 stupňů. Opět bude oblačno až zataženo ojediněle, zejména v Čechách, s přeháňkami. Teploty se opět budou pohybovat v rozmezí 16 a 20 stupňů.

„Ve středu bude díky okluzní frontě srážek asi nejvíce z celého týdne,” řekla Honsová. Bude oblačno, postupně s deštěm či přeháňkami, ranní teploty budou 8 až 12 stupňů, dopoledne pak opět 16 až 20 stupňů.

Ve čtvrtek bude oblačno místy s přeháňkami, ranní minima budou 7 až 11 stupňů, odpoledne pak zase 16 až 20 stupňů.

Žádná velká změna se nečeká ani v pátek a o víkendu. Teploty přes den budou stále mezi 16 až 20 stupni a obloha bude oblačná s občasnými přeháňkami či deštěm.

Reklama

Výběr článků

Načítám