Hlavní obsah

Vánoční knihy - Sergej Lukjaněnko, P. D. Jamesová i James Herriot

Pokud stále hledáte vhodnou knížku pro své blízké, možná vám pomůže náš výběr z novinek tohoto týdne.

Článek

Sergej Lukjaněnko: Hvězdy, ty studené hračky

Strhující sci-fi román renomovaného ruského autora vypráví příběh profesionálního kosmického pilota Petra Chrumova, který se vrací se svým nákladním raketoplánem z hlubin vesmíru zpět na zemi. Už na cestě zjistí, že neletí jako obvykle sám, ale že má společnost - Cizáka z civilizace počtářů.

Tento reptiloid způsobí, že místo na kosmodromu přistanou s pozemským pilotem a jeho strojem na opuštěné silnici na ruském Dálném východě. Nouzové přistání se zdaří, ale v nastalém zmatku Cizák zmizí. Posléze se opět vynoří ve společnosti Chrumovova dědečka, významného odborníka na mimozemské civilizace. Starého pána i mladého pilota přiměje, aby odcizili pozemský raketoplán a s pomocí civilizace počtářů i dalších "slabých" ras pak zlikvidovali blíže nespecifikované nebezpečí, hrozící planetě Zemi....

Argo, přeložil Libor Dvořák, 298 Kč

P. D. Jamesová: Potomci lidí

Spisovatelka P.D. Jameová je známá jako královna detektivek, překvapivě ale změnila žánr a napsala strhující sci-fi Potomci lidí, která se stala předlouhou k stejnojmennému filmu, který současně vstupuje do našich kin.

Píše se rok 2021 a na Zemi se již pětadvacet let nenarodilo jediné dítě. Populace stárne, ubývá lidí i sil a Omegy, děti zrozené v posledním roce plodnosti Homo sapiens, rozhodně nepatří k vzorným občanům. Po celém světě se snaží vlády udržet pořádek a relativně klidný průběh zániku lidstva.

O to má největší zájem Rada Anglie v čele s nevyzpytatelným Guvernérem Xanem. Však co se skrývá pod touto optimistickou maskou? Vypravěčem celého příběhu a hlavním protagonistou je Xanemův bratranec Theo Faron, historik žijící i v této podivné době ve svém malém světě univerzitního Oxfordu a v minulosti, která mu poskytuje možnost nepřemýšlet o tom, co se stane...

Motto, váz., 264 str., 209 Kč

Universum A-Ž

Encyklopedie Universum spojuje aktuálnost údajů s již šestiletou tradicí vydávání všeobecných encyklopedií.

Universum A-Ž je prací více než čtyř set odborníků ze všech oborů lidské činnosti. Díky systému odkazů má každý šanci najít v encyklopedii více, než by čekal. Zcela nový design splňuje současné nároky a encyklopedie se z pouze praktické pomůcky stává i knihou, kde si člověk rád jen tak listuje. Unikátní jsou schematické obrazové průsvitky a satelitní mapy. Vedle dvou svazků knižního vydání s 35 tisíci hesly je součástí kompletu DVD Universum 5.

Euromedia Group - Universum, 1250 str., váz.,  2499 Kč 

John Sandford: Snadná oběť

Hrdina Sandfordových detektivních příběhů Lucas Davenport, řeší další náročný případ.

Lucas Davenport, zástupce velitele minneapoliské policie, je povolán do honosného domu, v němž byla po večírku nalezena uškrcená top-modelka. V krvi mladé dívky byly objeveny drogy, a navíc se našly důkazy, že před smrtí měla sex se ženou. Jeden z Lucasových mužů se večírku zúčastnil a teď je podezřelý. Při prohlídce domu najdou policisté ve skříni další ženské tělo s hlubokou ranou v lebce....

BBart., překlad Irena Palová, 336 str., váz., 199 Kč

James Herriot: Yorkshirské povídky

Třetí výběr z nezapomenutelných povídek (Moje nejmilejší psí historky a Moje nejmilejší kočičí historky) slavného spisovatele-zvěrolékaře, obsahuje jeho nejoblíbenější vyprávění o kravách, psech, nádherných koních, kozách i opuštěných beráncích.

Vypráví zde o dobách, kdy jej řinčící telefon uprostřed nehostinných nocí povolával k nemocným zvířatům. V takových okamžicích se však odhalují i pravé charaktery venkovských lidí. Text je opět doplněn brilantními ilustracemi Lesley Holmesové, které dokonale vystihují yorkshirskou krajinu a pomáhají čtenáři ještě hlouběji proniknout do atmosféry příběhů.

Baronet, překlad Eva Marxová,160 str., váz.,209 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám