Hlavní obsah

Klaus se vydá na lyže, Šimonovský do bahna

Právo, Jitka Götzová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Stejná přání jako občané si chtějí o vánočních svátcích splnit také politici. Těší se na odpočinek, ale někteří i na protáhnutí těla především na lyžích. Několik rodin politiků se nejspíš uvidí v Krkonoších. Prezident Václav Klaus sice stráví Štědrý den s maminkou i rodinou, ale pak se vydá tradičně do hor. "Myslím, že pár dnů bude v Krkonoších lyžovat," řekl v neděli na dotaz Práva jeho mluvčí Petr Hájek.

Článek

Do Špindlerova Mlýna se po svátcích chystá i rodina premiéra Stanislava Grosse. "Dopoledne budeme se Standou a Denisou na sjezdovce. Odpoledne se všichni už budeme věnovat mladší dceři Natálce, která ještě nelyžuje, ale bobuje," popsala své plány Právu Šárka Grossová.

V minirodinném kruhu, tedy s manželkou a tchyní, pobude o Vánocích předseda Senátu Přemysl Sobotka (ODS). Možná že se sejde v Krkonoších i s prezidentem, ale určitě ne na sjezdovce. "V Čechách jsem běžkař a v cizině sjezdař," dodal. Sobotka prozradil, že mu v pátek Klaus telefonicky poblahopřál k nové ústavní funkci.

K našim východním sousedům se chystá ministr dopravy Milan Šimonovský (KDU-ČSL). "Těším se do bahna. Jedeme totiž s manželkou do Piešťan," řekl. Odpočinek si představuje i ve formě procházek a četby knih.

Jeho stranický kolega a ministr zahraničí Cyril Svoboda vyzkouší s rodinou nové lyže, kterými se s předstihem doma obdarovali. "Toužím také po klidu i mírném lenošení," podotkl.

Doma v Bechyni bude odpočívat předseda lidovců Miroslav Kalousek. "S rodinou a přáteli," řekl.

Topolánek už brázdí sjezdovky

To předseda ODS Mirek Topolánek si už užívá pětidenní dovolenou v Itálii. "Dovolil jsem si odjet už teď na lyže. Vánoční svátky, které budeme trávit doma, budou patřit také sportu," prozradil včera, když ho Právo zastihlo za volantem na německé dálnici.

V jižních Čechách bude na své chalupě ministr obrany Karel Kühnl (US-DEU). "Nevím co budu dělat, vůbec o tom nepřemýšlím, protože přece budou Vánoce," divil se otázce.

Ministr informatiky, unionista Vladimír Mlynář si protáhne tělo na snowboardu. "Asi budu v zahraničí," řekl.

Procházkám v podhůří, kde má chalupu, bude trávit vánoční svátky ministr a šéf legislativní rady vlády Jaroslav Bureš. Jak řekl Právu, "vylyžoval se už" a nyní mu zbývají jen vycházky.

Ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach (ČSSD) počítá, že také vyrazí s rodinou na lyže. "Doufám, že bude sníh, ale chci si orazit. Je toho v poslední době dost," uvedl. I vicepremiér Martin Jahn myslí na sport, ale musí ještě stihnout koupit dárky. "Svátky si chceme užít v klidu," uvedl.

Ministr pro místní rozvoj Jiří Paroubek (ČSSD) zatím neví, jak se bude odvíjet domácí program, neboť jeho rodinu zasáhla smutná událost.. "Zemřela maminka mé manželky, takže se teprve poradíme, co dál," uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám