Hlavní obsah

Evropskou školu v Bruselu zamořily blechy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

Jedna z tzv. evropských škol v Bruselu bojuje s nezvyklým problémem: s přemnoženými blechami. Kvůli kousavému hmyzu už musely být uzavřeny dvě třídy. O kuriózním případu informuje v úterý týdeník European Voice.

Foto: Zdeněk Němec
Článek

"Zdá se, že se k nám dostalo nějaké zvíře, nejspíš liška, a zanechalo po sobě blechy," řekla periodiku Adrienne Businarová, ředitelka pro předškolní sekci a první stupeň. "Chci ujistit rodiče, že se problémem naléhavě zabýváme."

V Bruselu jsou tři "evropské školy", kde se vzdělávají děti eurokratů a diplomatů. Ta postižená leží ve čtvrti Ixelles na okraji parku a zahrnuje i malou českou sekci. Instituci navštěvuje 2800 děti od tří do osmnácti let.

List citoval nejmenované rodiče, podle nichž bleší epidemie nevypukla poprvé. Prostředek používaný při dezinfekci zablešených tříd prý není účinný. Rozesílané e- maily dokonce vyzývající k bojkotu luxusního vzdělávacího zařízení, dokud kousavý hmyz nezmizí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám